Musorujsag
Élő Eredmények

Hosszú Katinka: Ez volt az első lépés Tokió felé

m4sport.hu/M4 Sport
Bonyolult éven van túl, és még szoknia kell, hogy az úszás és a magánélet nem kéz a kézben jár – nyilatkozta az M4 Sportnak a 17. rövidpályás világbajnoki címét szerző Hosszú Katinka a 200 vegyes döntője után.

Szombaton, 200 vegyesen aratott győzelme után önfeledten csapott a levegőbe Hosszú Katinka, aki az M4 Sportnak elárulta, elsősorban időeredményének szólt a nagy öröm.

„Most már elég régóta nem sikerült 2:04 alá bemennem. Az volt a célom, hogy 2:03 vége legyen, így nagyon örülök a mostani időmnek” – nyilatkozta 2:03.25-ös idővel megnyert döntő után.

Hosszú fele annyi számban állt rajthoz a kínai vb-n, mint két évvel ezelőtt Windsorban, és nem is érezte magát olyan formában, hogy közel legyen a világcsúcsokhoz. „Ez a 200 vegyes volt az első verseny, mikor magamra figyeltem, és nagyon jól éreztem magam. Ez volt az első lépés Tokió felé” – így a háromszoros olimpiai bajnok.

200 vegyesen teljesítette (Fotó: EPA/ROMAN PILIPEY)

Hozzátette, „bonyolult” éven van túl, hiszen az úszás mellett magánéletével is sokat kellett foglalkoznia, míg korábban a kettő kéz a kézben járt.

„Ezt volt nehéz magamban lerendezni, mert nagyon sok minden változott körülöttem. Ez volt, amit még mindig úgymond gyakorlok. Próbálok ebből is fejlődni” – zárta sorait Hosszú Katinka, aki öt éremmel, négy arannyal és egy ezüsttel zárta a kínai Hangcsouban rendezett rövidpályás úszó-világbajnokságot.

További tartalmak