Hosszú Katinka első fokon pert nyert a FINA ellen – sajtóhír

Egy washingtoni bíróság első fokon Hosszú Katinkának, illetve két másik úszónak, Tom Shieldsnek és Michael Andrewnak adott igazat abban a perben, amelyet a Nemzetközi Úszószövetség ellen indítottak – írja  a Bors.

Hosszú Katinka jelenleg pihenését tölti (fotó: facebook.com/katinkahosszu) Hosszú Katinka Hawaiin edzőtáborozik (fotó: facebook.com/katinkahosszu)FRISSÍTÉS: Hosszú Katinka sajtósa megkeresésre arról tájékoztatta a promotions.hu-t, hogy ők sem kaptak értesítés a per lezárásáról, így nehezen elképzelhető, hogy valóban döntés született az ügyben.

Hosszúék azért perelték be a FINA-t, mert döntésével megakadályozta, hogy részt vegyenek a független International Swimming League (ISL) decemberi versenyén, amely komoly pénzdíjakkal keltette fel az úszók érdeklődését.

A FINA eltiltást helyezett kilátásba azoknak az úszóknak, akik rajthoz állnak a Torinóba tervezett versenyen. A szervezők ezek után lefújták az eseményt és még decemberben bírósághoz fordultak, akárcsak az úszók, akik szerint jogsértő volt a szövetség fenyegetése. A viadalon egyébként Cseh László is rajthoz állt volna.

A Bors megszólaltatta Gyárfás Tamást, aki arról tájékoztatta a lapot, hogy a FINA egyelőre nem kapott tájékoztatást a bírsági döntésről.