Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnokkal erősítette új csapatát

Nem olyan rég dőlt el, hogy Hosszú Katinka az idén induló új sorozat, az International Swimming League (ISL) hivatalos nagykövete lett, most pedig bemutatta csapata első tagját, a háromszoros olimpiai bajnok holland úszót, Ranomi Kromowidjojót.

Hosszú Katinka bejelentette új csapattagját(facebook.com/katinkahosszu)
Néhány fontosabb tudnivaló az új sorozatról:

A ligát egy ukrán üzletember, Konstantin Grigorishin hozta létre és csapatok fognak egymással versenyezni a világ több pontján. Annyit tudni lehet, hogy négy amerikai és négy európai klubbal tervezik elindítani, az egyik székhelye Budapest, a tulajdonosa pedig Hosszú Katinka.

A ligában egy pontrendszer alapján versenyeznek majd a csapatok és a végső győztes versenyzői összesen 100 ezer dolláros bónusszal gazdagodnak.

Az úszókat – akik szeretnének csatlakozni a ligához – a klubok keresik fel egy ajánlattal, amelyet a sportoló vagy elfogad, vagy nem. Itt életbe lépnek területi szabályozások, azonban a versenyző szabadon dönthet arról, melyik csapathoz akar tartozni.

Hosszú Katinka klubtulajdonosként versenyezni is fog természetesen saját együttesében, és most bejelentette első csapattagját is, a háromszoros olimpiai bajnok Ranomi Kromowidjojót. A 28 éves úszó 2008-ban Pekingben a női 4x100 méteres gyorsváltóval állhatott a dobogó tetejére, 2012-ben Londonban pedig 50 és 100 méter gyorson nyert aranyérmet.