Musorujsag
Élő Eredmények

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnokkal erősítette új csapatát

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnokkal erősítette új csapatát

m4sport.hu
Nem olyan rég dőlt el, hogy Hosszú Katinka az idén induló új sorozat, az International Swimming League (ISL) hivatalos nagykövete lett, most pedig bemutatta csapata első tagját, a háromszoros olimpiai bajnok holland úszót, Ranomi Kromowidjojót.

Néhány fontosabb tudnivaló az új sorozatról:

A ligát egy ukrán üzletember, Konstantin Grigorishin hozta létre és csapatok fognak egymással versenyezni a világ több pontján. Annyit tudni lehet, hogy négy amerikai és négy európai klubbal tervezik elindítani, az egyik székhelye Budapest, a tulajdonosa pedig Hosszú Katinka.

A ligában egy pontrendszer alapján versenyeznek majd a csapatok és a végső győztes versenyzői összesen 100 ezer dolláros bónusszal gazdagodnak.

Az úszókat – akik szeretnének csatlakozni a ligához – a klubok keresik fel egy ajánlattal, amelyet a sportoló vagy elfogad, vagy nem. Itt életbe lépnek területi szabályozások, azonban a versenyző szabadon dönthet arról, melyik csapathoz akar tartozni.

Hosszú Katinka klubtulajdonosként versenyezni is fog természetesen saját együttesében, és most bejelentette első csapattagját is, a háromszoros olimpiai bajnok Ranomi Kromowidjojót. A 28 éves úszó 2008-ban Pekingben a női 4×100 méteres gyorsváltóval állhatott a dobogó tetejére, 2012-ben Londonban pedig 50 és 100 méter gyorson nyert aranyérmet.

Borítókép: Hosszú Katinka bejelentette új csapattagját(facebook.com/katinkahosszu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Rasovszky Kristóf Európa legjobbja 2018-ban
Az Európa legjobbjait díjazó LEN Awards-szavazások 2008 óta íródó történetében első ízben győzött magyar férfi nyíltvízi úszó: a glasgow-i Európa-bajnokságon két arany- és egy ezüstérmet szerző Rasovszky Kristóf végzett az első helyen. Az úszóknál Hosszú Katinka ezúttal második lett.
Sportok
„Anyaként sincs lehetetlen, gyerek mellett is lehet világraszólót alkotni”
Kozák Danuta a riói olimpián szerzett három aranyérem után családot alapított, 31 évesen már édesanyaként ült vissza a kajakba, de ez eredményességét egy csöppet sem befolyásolta: 2018-ban a belgrádi Európa-bajnokságon két aranyat és egy ezüstöt szerzett, majd triplázott a portugáliai világbajnokságon. A Magyar Sportújságírók Szövetségi őt választotta az Év női sportolónőjének, Babos Tímeát és Hosszú Katinkát előzte meg.
Kajak-kenu