Kezdődik a forradalmi úszó BL, Hosszú Katinka Kínában írhat történelmet

Április utolsó hétvégéjén, Kínában rajtol a FINA Champions Swim Series háromállomásos versenysorozata, Guangzhouban Hosszú Katinka lesz az egyetlen magyar résztvevő.


Szombaton és vasárnap (április 27-28.) a Duna Worldön és az m4sport.hu-n közvetítjük élőben a forradalmi lebonyolítású versenysorozat futamait, a folytatásban még két földrészen, Európában (Budapest, május 11-12.) és Észak-Amerikában (Indiannapolis, május 31.-június 1.) méri összes tudását a nemzetközi úszósport krémje.

Az úgynevezett úszó Bajnokok Ligájára eddig 109 sportoló (28 nemzeti szövetség képviseletében) igazolta vissza részvételét, a FINA meghívásos alapon válogatott az olimpiai-, világ- és kontinensbajnok, illetve világcsúcstartók, valamint aktuális ranglistavezetők között.

A budapesti állomásra, – amelynek a Duna Aréna ad otthont – Hosszú Katinka mellett Késely Ajna, Burián Katalin, Cseh László és Milák Kristóf kapott meghívást.

(forrás: Magyar Úszó Szövetség) (forrás: Magyar Úszó Szövetség)Az olimpiai és világbajnoki kvalifikációs versenyek 50 méteres medencében zajlanak, a különlegességét pedig az adja, hogy kizárólag döntőket rendeznek, egységesen 4-4 úszó részvételével. Az összesített pénzdíj meghaladja a 3 millió amerikai dollárt.

Guangzhouban Hosszú Katinka lesz az egyetlen magyar induló, háromszoros olimpiai bajnokunk hat számban indul összesen.Szombat: 200 és 400 gyors, 100 hát, 200 pillangó (Duna World&m4sport.hu, 14.00-15.45)
Vasárnap: 200 hát és 200 vegyes (Duna World&m4sport.hu, 13.30-15.15)

A FINA Champions Swim Series három állomásának rajtlistáit a nemzetközi szövetség hivatalos oldalán böngészheti.