Klasszis csapatot vezethet Hosszú Katinka az úszók új sorozatában

Huszonhat sztárúszóval vág neki Hosszú Katinka az úszók ősszel induló új sorozatának, a Nemzetközi Úszó Ligának (ISL). A háromszoros olimpiai bajnoknő csapata nem teljes, összesen 32 főt nevezhet csapatába, a Team Ironba.

Októberben startol az újonnan életre hívott ISL, melyben nyolc, egyenként 32 fős nemzetközi csapat indulhat. Mindegyik együttest úszózsenik vezethetik, a Team Iron „kapitánya" Hosszú Katinka.

Az úszónő az elmúlt hetekben folyamatosan jelentette be csapata úszóit, Magyarországról Verrasztó Dávid, Bohus Richárd, Szabó Szebasztián, Milák Kristóf, Jakabos Zsuzsanna és Késely Ajna versenyez a Team Iron színeiben, kedden azonban hivatalos sajtótájékoztatón mutatta be új együttese tagjait.

Az ISL egy olyan versenysorozat, amely teljesen független a FINA-tól, és a megszokottól eltérően a versenyzők nem országukat, hanem csapataikat képviselik – hasonlóan a Bajnokok Ligájához a labdarúgásban.

A sorozat első idényében 8 csapat küzd egymással, két csoportra osztva.

A csoport: Cali Condors (amerikai), DC Trident (amerikai), Aqua Centurions (olasz), Energy Standard (török/francia)
B csoport: LA Current (amerikai), New York Breakers (amerikai), London Roar (brit), Team Iron (magyar)

Igaz, a csapatok 32 főből állhatnak (16 női és 16 férfi úszóból), de egy versenyre csak 24 sportolót nevezhetnek 12-12, plusz 2-2 tartalékot, akik váltóban úsznak majd.

Az ISL – melynek kétnapos versenyein csak döntőket rendeznek – Indianapolisban rajtol, majd Nápoly és a texasi Lewisville után a Duna Arénában folytatódik. November közepén Washingtonban lesz a negyedik, majd Londonban az ötödik állomása. Az utolsó viadalt Las Vegasban rendezik a Karácsony előtti hétvégén.

Hosszú Katinka (Fotó: Facebook/MÚSZ) Hosszú Katinka (Fotó: Facebook/MÚSZ)A Team Iron jelenlegi (nem végleges) névsora:

női úszók: Veronika Andrusenko, Alia Atkinson, Kim Busch, Kimberly Buys, Maddie Groves, Hosszú KatinkaJakabos Zsuzsanna, Késely Ajna, Ranomi Kromowidjodjo, Jenna Laukkanen, Fanny Lecluyse, Mie Nielsen, Kira Toussaint, Jessica Vall

férfi úszók: Bohus Richárd, Henrik Christiansen, Jeremy Desplanches, Robert Glinta, Kozma DominikMilák Kristóf, Vlagyimir Morozov, Ross Murdoch, Peter Stevens, Szabó Szebasztián, Pieter Timmers, Verrasztó Dávid

Nemcsak Hosszú Katinka csapatában szoríthatnak magyar úszókért, Kapás Boglárka és Bernek Péter a London Roar (angol), Cseh László az Aqua Centurions (olasz) csapatban versenyezhet.