Kapás: A csúcsok azért vannak, hogy megdöntsék

Elégedetten beszéltek hajnali teljesítményükről úszóink a Kvangdzsúban zajló világbajnokság vasárnapi versenyei után. Késely Ajna alig maradt le a dobogóról 400 gyorson, Hosszú Katinkának a talpát is alig látták a többiek, akkora előnnyel jutott a 200 vegyes fináléjába, a férfi 4X100-as váltó pedig a finálé után egy szitakötőt is bevett a csapatba.

Kvangdzsu, 2019. július 21. A negyedik helyen végzett Késely Ajna (j) és a harmadik helyezett amerikai Leah Smith a női 400 méteres gyorsúszás döntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 21-én. MTI/Kovács Tamás
Hosszú Katinka messze a legjobb idővel jutott a döntőbe a 200 méteres vegyesúszásban, közel két testhossz előnnyel csapott a falra kínai ellenfele előtt, így érhető, hogy alapvetően elégedett volt… persze nem teljes mértékben, hisz mégiscsak egy maximalista sportolóról beszélünk. Az a fránya hátúszás lassú volt. Szerinte!


Késely Ajna negyedik helyen végzett országos csúccsal, a 400 méteres gyorsúszás döntőjében, mindössze két tizeddel maradt le a dobogóról. Egy picit csalódott volt, hogy lemaradt a dobogóról, de összességében – teljesen érthetően – elégedett volt teljesítményével.


Kapás Bolglárka is nagyot úszott, és a hatodik helyen végzett ugyanebben a futamban. Az előtte két hellyel végző Késely pont az ő országos csúcsát döntötte meg, de a „nagy öreget” – alig 26 éves – boldoggá tette, hogy 17 éves vetélytársa ilyen jól úszott.


Szabó Szebasztián a hatodik idővel jutott az 50 pillangó döntőjébe úgy, hogy nem úszott tökéletesen, így a döntőben akár egy picit feljebb is kúszhat/úszhat egy-két hellyel, ehhez viszont tökéleteset kell produkálnia. A fiatal úszó bízik abban, hogy képes lesz rá.


A férfi 4X100-as gyorsváltó nyolcadikként jutott a döntőbe, ahol egy helyet sikerült javítani. Kozma Dominikban nem lehet csalódni, amikor mikrofon elé kerül, valami maradandót mindig képes mondani. „Erő, állóképesség pipa, a gyorsaság vagy jön, vagy nem jön.” Interjú közben egy új „csapattársat” is bevont a négyesbe, Milák Kristóf szeme ki is kerekedett.