Musorujsag
Élő Eredmények

Milák kimagaslott a 200 pillangó elődöntőjében, Kenderesire szétúszás vár

M4 Sport/mti
Milák Kristóf toronymagasan a legjobb idővel jutott döntőbe 200 méter pillangón, míg Kenderesi Tamásra szétúszás vár a kvangdzsui vizes világbajnokságon.

A két magyar az aktuális világranglista első és második helyezettjeként az első, illetve a tizenegyedik helyen jutott elődöntőbe, ahol azonos futamba kerültek.

A futam elején a szám 2012-es olimpiai bajnoka, a dél-afrikai Chad Le Clos óriási iramot diktált, de Milák tartotta vele a tempót, majd 150 méter után gyakorlatilag állva hagyta riválisait, végül szenzációs, 1:52.96-os idővel csapott célba. Ez az eredmény Rióban olimpiai bajnoki címet ért volna, és nem sokkal marad el Cseh László 2008-as pekingi Európa-csúcsától (1:52.70).

Milák úszása után úgy értékelt, fejben 99, tesben 90 százalékban készen áll, hogy a döntőben is jól teljesítsen.

Mindeközben Kenderesi 1:56.25-nél ért célba, amivel az összesített rangsor nyolcadik helyét csípte meg holtversenyben a bolgár Antani Ivanovval, így kettejük között szétúszás dönt majd. Szerdán a délelőtti a program, közép-európai idő szerint 3 órakor, az ő különpárharcukkal kezdődik majd a leggyilkosabbnak tartott számban.

„Vicces lenne most újra úszni… Sajnos nem tudtam ritmust váltani, azt hittem, sokkal jobbat fogok úszni” – mondta Kenderesi, aki még sohasem volt ilyen helyzetben pályafutása során.

A szám döntőjét magyar idő szerint szerdán 13.47-kor rendezik.

A szerdai előfutamokat 3 órától, a döntőket 13 órától élőben láthatják az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.

További tartalmak