Musorujsag
Élő Eredmények

Milák Kristóf világcsúccsal vb-aranyérmes 200 méter pillangón

m4sport.hu/MTI
A legjobb idővel döntőbe jutó Milák Kristóf világcsúcsot úszva aranyérmet szerzett 200 pillangón a kvangdzsui vizes vb-n, míg Németh Nándor 100 gyorson jutott döntőbe.

A 19 éves magyar versenyző 1:50.73 perces idővel csapott célba, ezzel Michael Phelps 2009-es, 1:51.51-es rekordját adta át a múltnak. A szám másik magyar résztvevője, az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás 1:57.10-zel a nyolcadik helyen végzett.

A Honvéd tinédzsere már a keddi elődöntőben erődemonstrációt tartott, egyedüliként úszott 1:53 perc alatt, 1:52.96-os ideje két éve Budapesten és a 2016-os riói olimpián is aranyérmet jelentett volna. A szerdai döntőben, ahogy azt megjósolta, a szám 2012-es olimpiai bajnoka, a Duna Arénában rendezett vb-n aranyérmes dél-afrikai Chad Le Clos kezdett a legerősebben, de Milák tartotta vele a lépést.

Ahogyan az elődöntőben, Milák 150 méternél lépett el a többiektől és már az is jól látszódott harminc méterrel a cél előtt, hogy az amerikai legenda világcsúcsa sem lesz igazi ellenfele, elképesztő idővel diadalmaskodott.

Milák a magyar úszósport 30. nagymedencés világbajnoki aranyát nyerte, a felnőttek között először állhat a dobogó tetején vb-n.

A nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenyében győztes Rasovszky Kristóf és a 200 méter vegyesen sporttörténelmi, sorozatban negyedszer első Hosszú Katinka után ő harmadik magyar világbajnok a Koreai Köztársaságban.
milák világcsúcs
Milákék döntője előtt nem sokkal rendezték a férfi 100 méteres gyorsúszás első középdöntőjét, amelyben ott volt Németh Nándor is. A BVSC 19 éves versenyzője hét századot tudott faragni délelőtti idejéből, amivel összesítésben a hetedik helyen jutott a döntőbe (48.29 mp).

„Nem panaszkodom, hiszen megvan a döntő, bár valamivel jobb időt szerettem volna úszni. Szerencsére most a végét jobban bírtam. A holnapi egy örömúszás lesz és ha még egy kicsit tudok javítani, annak nagyon örülnék” – nyilatkozta Németh Nándor.

További tartalmak