Musorujsag
Élő Eredmények

Hosszú Katinka kihívója és egy ifjú magyar úszó is Tusuppal folytatja

Hosszú Katinka kihívója és egy ifjú magyar úszó is Tusuppal folytatja

SzPress
A SzPressz hírszolgálat arról értesült, hogy a jövőben Shane Tusup készíti fel a 15 éves úszót, Bujdosó Zsombort és Hosszú Katinka egyik lehetséges kihívóját, Illaria Cusinatót.

Pénteken várható a bejelentés, miszerint az ifjú magyar versenyző, aki már dolgozott az amerikaival még az Iron Aquaticsnél, a következő egy évben szülei beleegyezésével Olaszországban készül.

Ettől még marad dunaharaszti DMTK kötelékében – ezt a hírt megerősítő edzője, Lőrinczy György szögezte le. „A kiemelkedően tehetséges fiú annak idején Tusup és Hosszú Katinka kedvéért költözött fel a szüleivel Debrecenből a fővárosba, talán másfél évig lehetett a tanítványuk, de miután a sikerpáros házassága felbomlott, megállt a fejlődésben, egyedül is érezte magát, ezért jött Dunaharasztiba, és lett a mi versenyzőnk” – idézte fel az előzményeket, hozzátéve, hogy a nagy akaraterővel készülő Bujdosó az együttműködésük során 13 másodpercet javult 400 vegyesen, de nem csak ebben a számban, hanem a 200, a 400 és a 800 méteres gyorson is korosztályának ranglistavezetője.

Lőrinczy, aki továbbra is felel majd úszója szakmai munkájáért, emberileg nem feltétlen híve Tusupnak, de szakmai tudását megkérdőjelezhetetlennek tartja. „Alig egy napja, hogy Zsombor édesapját megkereste, felvázolta a vele kapcsolatos terveit, és amennyire tudom, elég gyorsan megállapodásra is jutottak. Egyelőre egy esztendőre szóló olaszországi projektről van szó, ennyi idő alatt ki kell derülnie, hogy Tusup mit tud felmutatni. Napi kapcsolatban leszek Zsomborral, a szakmai munkának pedig minden egyes mozzanatát folyamatosan egyeztetni fogjuk. Őszinte embernek tartom magamat, ezért nem is titkolom, hogy a gyors bólintásom mögött érzelmi alapú megfontolás állt. Több mint valószínű, hogy a fejlődése akkor is töretlen lett volna, ha továbbra is velem és a Tüske uszodában edz, de ez most egy hirtelen jött nagy kihívás, ami elől sem Zsombor, sem a családja, de jómagam sem hátrálhattam ki” – mondta befejezésül a magyar szakember.

Tusup, aki válása óta golfjátékosként és motivációs trénerként eltávolodott az úszástól, a 2018-as Eb-n két ezüstöt szerző Cusinato felkészítését is átveszi. Glasgow-ban a 20 esztendős olasz 200 vegyesen csupán nyolc századdal maradt le a visszatérő Hosszú Katinka mögött. Így tehát a közeljövőben a vegyes számokat uraló egykori felesége korábbi edzőjeként épp a kihívóját igyekszik felépíteni.

További tartalmak