2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Anglia
Argentína
Ausztrália
Belgium
Brazília
Costa Rica
Dánia
Dél-Korea
Egyiptom
Franciaország
Oroszország
Panama
Peru
Portugália
Spanyolország
Svájc
Németország
Nigéria
Mexikó
Marokkó
Lengyelország
Kolumbia
Japán
Izland
Irán
Horvátország
Uruguay
Tunézia
Szerbia
Szenegál
Szaúd-Arábia
Svédország
Élő stream csatornák X

2018 Foci-VB - Cikkek

Az iráni válogatott kapitánya a Nike bocsánatát követeli

| Forrás: m4sport.hu/Record
Az Iránra kivetett amerikai gazdasági szankciók miatt a Nike nem biztosít futballcipőket a sportszergyártó céggel egyébként szerződésben lévő és az oroszországi világbajnokságra készülő iráni labdarúgóknak. Az irániak portugál szövetségi kapitánya a márka bocsánatkérését követeli.
 
Carlos Queiroz, az iráni kapitány a Nike-ra is mutogat. (Fotó: EPA/Abedin Taherkenareh)

Carlos Queiroz, az iráni nemzeti csapat szövetségi kapitánya valósággal dührohamot kapott, amikor olvasta az amerikai vállalat közleményét, hogy a gazdasági szankciók miatt nem biztosítja a már Oroszországban tartózkodó labdarúgók számára a stoplisokat.

„Nézhetjük úgy is, hogy az Egyesült Államok szankciói inspirálják a csapatot. A Nike utolsó közleménye a véleményem szerint teljesen felesleges volt. Mindenki tudja, hogy a szankciók léteznek, a Nike-nak inkább bocsánatot kellene kérnie ezért az arrogáns döntésért, amelynek a levét 23 srác issza meg” – mondta mérgesen, egyben eltökélten Queiroz.

Már-már kabaréba illő, hogy az első pályára lépésük előtt pár nappal az ország válogatottjának tagjai másoktól kérnek kölcsön cipőt, vagy a sportboltokat járják, hogy mégse mezítláb lépjenek pályára, és megfelelő csukát vásároljanak a nyitómérkőzésükre Marokkó ellen.

Hírek