2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Fernando Santos: Intenzív mérkőzés, igazságos eredmény

m4sport.hu/maisfutebol.pt
Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság B csoportjának rangadóján Portugália és Spanyolország 3-3-as döntetlent játszott. A mérkőzésen a portugálok sztárja, Cristiano Ronaldo mesterhármast ért el.
 

„Hiszek magamban, ezért dolgozom nap mint nap, de inkább a csapat válaszát emelném a kétkedők számára. Úgy léptünk pályára, hogy nyerni akarunk. Jól kezdünk, majd hátrányba kerültünk, de sosem csüggedtünk, a végsőkig harcoltunk. Nagy helyzeteink voltak, jó és küzdelmes mérkőzés egy számunkra jó eredménnyel. Ez még csak az első meccs volt, az egyik legnagyobb favorittal játszottunk, és megmutattuk, hogy azért jöttünk ide, hogy a torna végéig maradjunk” – nyilatkozta a lefújás után elégedetten Cristiano Ronaldo.

A portugálok szövetségi kapitánya, Fernando Santos igazságos eredményről beszélt, de a spanyolok első találatát megkérdőjelezte.

„Mindent összevetve igazságos eredmény született. Jól kezdtünk, számomra is megmagyarázhatatlanul gyorsan kerültünk előnybe. A 10. perctől nagyon visszahúzódtunk, nem tudtuk megtartani a labdát, Spanyolország meg elkezdte azt, amit a legjobban szeret: birtokolni a labdát, amivel nagyon megnehezítették a dolgunkat. Utána viszont hamar összeállt a játékunk, és pár kontrából akár 2-0-ra is elhúzhattunk volna. Ezt a lehetőséget elszalasztottuk, helyette kaptunk egy gólt, amellyel kapcsolatban komoly kétségeim vannak. Ennek ellenére nem estünk össze és még a szünet előtt tudtunk újra gólt szerezni. A szünetben figyelmeztettem a játékosokat, hogy többet kell birtokolnunk a labdát, és robbanékonyabban kell játszani. Úgy tűnt, hogy hallgatnak is rám, de megint gólt kaptunk, ráadásul egy pontrúgásból, egy olyan szituációból, amelyet tökéletesen ismertünk. Egy intenzív meccs volt ez, nagyon intenzív, amelynek a végén igazságos eredmény született” – értékelt Santos.

A spanyolok szerdán kinevezett szövetségi kapitánya, Fernando Hierro saját csapatát és a portugálok triplázó klasszisát is dicsérte:

„Volt egy játékos, akivel ma nem tudtunk mit kezdeni, Ronaldo bármikor, bárhonnan gólt tud szerezni. Csapatként működtünk, fel tudtunk állni hátrányból és jó támadójátékot tudtunk bemutatni.” 

Borítókép: Cristiano Ronaldo és a hatalmas potyát kapó De Gea. (Fotó: EPA/PAULO NOVAIS)