2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

20 év elteltével ismét Schmeichellel kezdődik a dán válogatott vb-összeállítása

m4sport.hu
Dániában ők az elsők apa-fiú páros akik vb-n játszhattak, de a világon is egyedülálló, hogy mindketten kapusként.
Peter Schmeichel, Manchester United Peter Schmeichel, Manchester United

A Peru-Dánia vb-meccsen Kasper Schmeichel védi az európai csapat kapuját. Ebben semmi különleges nem lenne, ha csak az nem, hogy 20 éve, a Franciaországban rendezett világbajnokságon édesapja, a Manchester United korábbi klasszisa, Peter Schmeichel védte a dán együttes kapuját.

Akkor mind az öt találkozón az 1992-ben Európa-bajnoki címet szerző apa nevével kezdődött a válogatott. A csoportkört egy-egy győzelemmel, döntetlennel és vereséggel zárták, a nyolcaddöntőben Nigériát búcsúztatták, de a negyeddöntőben a végül ezüstéremig jutó brazilok már jobbnak bizonyultak.

Peter Schmeichelnek ez volt az egyetlen vb-je amin szerepelt, fia számára életkora alapján még további tornák is beleférnek. Érdekesség, négy nap híján, napra pontosan 02 év van a vb-debütálásuk között, hiszen az idősebb Schmeichel június 12-én, a fia június 16-án debütált.

Dániában így is hősöknek számítanak, hiszen mindketten angol bajnokok és az országban ők az első apa-fiú páros, amelynek mindkét tagja elmondhatja, vb-résztvevő volt. Abban viszont egyedüliek a világon, hogy mindketten kapusként.