2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

A vb-k első videobírós büntetője és egy öngól mentette meg a franciákat

M4 Sport/MTI
Az ausztrál válogatott alaposan megnehezítette a francia sorsát a labdarúgó-világbajnokság C csoportjában. Griezmann tizenegyes góljánál a torna közel százéves történetében először használták a videobírót, erre azonban még jött válasz, ám Behich szerencsétlen labdaérintése és a gólvonal-technológia három pontot ért Didier Deschamps csapatának.

Nagy lendülettel kezdett a francia válogatott, pár perc alatt többször eljutott ellenfele kapujáig, akadt védeni valója Ryannek. Negyedóra után némileg kijött a szorításból az ausztrál csapat, de veszélyt csak akkor tudott kialakítani, amikor egy szabadrúgás után Tolisso lábáról a saját kapuja bal alsó sarka felé tartott a labda. Lloris azonban gyorsan reagált, nagyot vetődve mentett. A folytatásban is a franciák irányítottak, az ausztrálok viszont ekkor már jobban szűrték a támadásaikat, melyek így többnyire a 16-os környékén értek véget.

Griezmann a jobb szélen kezdett, Dembélé a balon, és Mbappé – aki 19 és fél évével a vb-k történetének legfiatalabb francia résztvevője – volt a középcsatár, de a felállás menet közben többször változott, a francia támadók sűrűn váltogatták pozíciójukat. Igaz, ezzel sem tudták nagyon megzavarni az ausztrálokat.

Az első félidőben kiegyenlített volt a labdabirtoklás, de többet lőttek kapura a franciák.

Az ausztrálok ugyanakkor szervezetten és keményen játszottak a második félidőben is, így nagy erőbedobásra késztették ellenfelüket. A büntetőkből esett gyors gólváltás után Pogba előretörése után Behich mentése éppen a gólvonal mögé pattant, ezzel a franciák kerültek másodszor is előnybe. A gólt egyelőre Pogba nevéhez írta a FIFA, ám jól látható az MU középpályása nem kapura lőni próbált, csupán el akarta pöckölni a labdát a védő mellett.

A hajrában továbbra is nagy akarással küzdöttek az ausztrálok, de nem voltak elég kombinatívak a támadások szervezésében. Pályára lépett az Mbappéhoz hasonlóan 19 éves, de nála bő két héttel később született Daniel Arzani, az oroszországi világbajnokság legfiatalabb játékosa is – aki múlt szombaton betalált a magyarok elleni felkészülési találkozón –, érdemben azonban nem tudott hozzátenni csapata teljesítményéhez a neki jutott pár percben.

 

C csoport, 1. forduló:
Franciaország-Ausztrália 2-1 (0-0)
Kazany, Kazany Aréna, 41 300 néző, v.: Andrés Cunha (uruguayi)
gólszerzők: Griezmann (58., 11-esből), Pogba (81.), illetve Jedinak (62., 11-esből)
sárga lap: Tolisso (76.), illetve Leckie (13.), Rishdon (58.), Behich (87.)

Franciaország: Hugo Lloris – Benjamin Pavard, Raphaël Varane, Samuel Umtiti, Lucas Hernandez – Corentin Tolisso (Blaize Matuidi, 78.), N’Golo Kanté, Paul Pogba – Antoine Griezmann (Olivier Giroud, 70.), Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé (Nabil Fekir, 70.)

Ausztrália: Mathew Ryan – Josh Risdon, Mark Milligan, Trent Sainsbury, Aziz Behich – Mile Jedinak, Aaron Mooy – Matthew Leckie, Tom Rogic (Jackson Irvine, 72.), Robbie Kruse (Daniel Arzani, 84.) – Andrew Nabbout (Tomi Juric, 64.)

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1042904"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Franciaország-Ausztrália 2-1
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2018/06/06812543-1024x714.jpg
    [alignment] => aligncenter
)