2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Messi kihagyott 11-ese történelmi izlandi pontszerzést hozott

m4sport.hu
Izland hősiesen védekezett, és amikor hátrányba került, akkor sem roppant össze, gyorsan egyenlített.
Lionel Messi az izlandi védők gyűrűjében EPA/YURI KOCHETKOV EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY

Az izlandi válogatott története első világbajnoki mérkőzésén 1-1-es döntetlent játszott Moszkvában a legutóbb ezüstérmes argentin együttessel szombaton a labdarúgó-vb D csoportjának első fordulójában.

A találkozó argentin fölénnyel indult, amely Agüero remek villanásából érett vezető góllá, ám az izlandiak gyorsan válaszoltak, megszerezve történetük első világbajnoki gólját. Az egyenlítő találatot követően kiegyenlítettebb lett a játék képe, ám a félidő végéhez közeledve ismét óriási nyomás alatt kellett védekeznie a szigetországi együttesnek. Az izlandiak kitartottak, sőt, a félidő végén két helyzettel jelezték, hogy ők sem ülnek rá az eredményre. Az első játékrész argentin fölényét jól jelzi, hogy a dél-amerikai gárda több mint négyszer annyi passzt tudott felmutatni, mint ellenfele.

A fordulást követően kissé lassabb iramban, de változatlan képet mutatva folyt a játék, s bár az argentinok büntetőből újra vezetést szerezhettek volna, Lionel Messi tizenegyesét kiütötte az izlandi kapus, Hannes Halldórsson. A hátralevő időszakban is szinte kizárólag az izlandiak térfelén zajlott a játék, többször veszélyeztettek is az argentinok, de nem tudták még egyszer feltörni a 11 emberrel védekező izlandiak hátsó alakzatát.

Eredmény:
D csoport, 1. forduló:
Argentína-Izland 1-1 (1-1)
Moszkva, Szpartak Stadion, 44 190 ezer néző, v.: Szymon Marciniak (lengyel)
gólszerzők: Agüero (19.), illetve Finnbogason (23.)
Argentína:
Wilfredo Caballero – Eduardo Salvio, Nicolás Otamendi, Marcos Rojo, Nicolás Tagliafico – Javier Mascherano, Lucas Biglia (Éver Banega, 54.) – Maximiliano Meza (Gonzalo Higuaín, 84.), Lionel Messi, Ángel Di María (Cristian Pavón, 75.) – Sergio Agüero
Izland:
Hannes Halldórsson – Birkir Saevarsson, Kári Árnason, Ragnar Sigurdsson, Hördur Magnússon – Jóhann Gudmundsson (Rúrik Gíslason, 63.), Aron Gunnarsson (Ari Skúlason, 76.), Emil Hallfredsson, Birkir Bjarnason – Gylfi Sigurdsson – Alfred Finnbogason (Björn Sigurdarson, 89.)