2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Szervezett Izland, lassú Argentína – edzői nyilatkozatok

MTI
Jorge Sampaoli, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy véli, a szombati mérkőzésükön nem mindig járatták elég gyorsan a labdát, többek között ezért nem tudták kiharcolni a győzelmet, miközben Heimir Hallgrímsson, az izlandiak edzője a szervezettséget emelte ki a moszkvai világbajnoki összecsapást követő sajtótájékoztatón.
 

„Az első félidőben talán kreatívabbak voltunk támadásban, a másodikban viszont lassabban játszottunk. Több variációt kell kidolgoznunk arra, hogyan megyünk előre. Már csak azért is, mert ez egy nagyon kiegyenlített csoport” – utalt arra Sampaoli, hogy ezután még a horvátokkal, majd a nigériaiakkal kell megmérkőzniük.

Lionel Messi kihagyott büntetőjével kapcsolatban annyit jegyzett meg, ez is a futball része.

„Erősnek kell maradnunk csapatként, bízni kell magunkban és tisztában kell lennünk azzal: minden eszközzel rendelkezünk, hogy bárkit legyőzzünk” – hangsúlyozta az argentin kapitány.

Az ötszörös aranylabdás Messit óriási tisztelet övezi a szurkolók körében, a kék-fehérbe öltözött drukkerek akkor is éltették őt, amikor nem rúgta be a tizenegyest. Akárcsak a lelátón felbukkanó világbajnok Diego Maradonát, akinek a kezdőrúgás előtti pillanatokban énekelt a fél stadion.

Az izlandi drukkerek győzelemként ünnepelték a döntetlent (Fotó: MTI/AP/Matthias Schrader)

„Nagy mérkőzés volt” – szögezte le a másik oldalon Hallgrímsson. „Első alkalommal játszottunk világbajnokságon, talán nem a legszerencsésebb Argentína ellen kezdeni, de azt kaptuk, amire számítottunk. Ellenfelünk több mint 70 százalékban birtokolta a labdát, mi azonban nagyon szervezetten védekeztünk, a fiúk nagyszerű munkát végeztek, nagyon jól dolgoztak össze” – értékelt az izlandi szövetségi kapitány.

Arra a felvetésre, hogy szereti-e ezt a fajta játékot, amit a Szpartak Stadionban mutatott a csapata, úgy reagált, lehet, hogy vannak, akik mást játszatnak és nem érnek el semmit.

„Pontot akartunk szerezni, ennek megfelelően kellett nagyon szervezetten és fegyelmezetten futballoznunk” – tette hozzá.

A tréner beszélt a szurkolóikról is, akik a két évvel ezelőtt Európa-bajnokság után – amelyen a negyeddöntőig jutott az izlandi válogatott – ezúttal is látványosan biztatták kedvenceiket és győzelemként ünnepelték a döntetlent.

„Büszke vagyok a drukkereinkre. Nehéz volt nekik jegyet szerezni, nem tudom, hogy az argentinoknak hogy sikerült ez ilyen nagy számban, mert tőlünk is többen akartak jönni. Akik viszont eljutottak ide, maximálisan mögöttünk álltak.”