2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

A franciák vízhordója ismét bizonyította klasszisát

m4sport.hu
A francia válogatott labdarúgója, N'Golo Kanté az ausztrálok elleni világbajnoki csoportmérkőzésen bizonyította, mestere a labdaszerzésnek.
 

Ugyan a FIFA Antonie Griezmannt (a vb-k első videobírós segítséggel megítélt büntetőjét értékesítette) választotta a Franciaország–Ausztráli vb-csoportmeccs legjobbjának, de akadt azért valaki a pályán, akinek a teljesítménye mellett nem szabad szó nélkül elmenni.

Kétségtelen tény, nem látványos a játéka a franciák középpályásának, N’Golo Kanténak, de az ausztrálok ellen 2–1-re megnyert összecsapáson a szűrő ismét bizonyította, miért megbecsült játékosa az angol élvonalban szereplő Chelsea-nek és miért őt választották a 2016/17-es szezon legjobb játékosának a Premier League-ben.

Kanté  14-szer szerzett labdát a találkozón, ami nem semmi! Ebben a tekintetben az 1966-os Mundial óta a harmadik leghatékonyabb francia futballista: a 2002-es tornán Vincent Candela a dánok ellen, a 2006-os vb-n pedig Éric Abidal az olaszok ellen mutatott be 15 labdaszerzést.

Ráadásul a 27 éves védekező középpályástól a támadásépítés sem idegen, amint azt a példa is mutatja.