2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Legutóbb Shearert faragták úgy, mint Neymart a svájciak

m4sport.hu
Nem válogattak az eszközökben a helvétek, ha a brazil játékmester megállításáról volt szó.
Rosztov-na-Donu, 2018. június 17. A brazil Neymar (b) és a svájci Michael Lang összeütközik az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának első fordulójában játszott Brazília – Svájc mérkőzésen a rosztov-na-donui Rosztov Arénában 2018. június 17-én. (MTI/EPA/Shawn Thew) Itt éppen Michael Lang gyötri Neymart (Fotó: MTI/EPA/Shawn Thew)

Alaposan felkészült a brazil válogatottból, illetve annak vezéréből Svájc csapata, amely Steven Zuber fejesgóljával válaszolt Coutinho remekbe szabott csavarására, és 1–1-re végzett a korábban a torna egyik esélyesének tartott Brazília ellen az E csoport vasárnapi meccsén.

Neymarék az egyenlítő találat után egy sebességgel feljebb kapcsoltak, ám sem a csapat 10-ese, sem Selecao nem nyújtott meggyőző játékot.

A világ legdrágább játékosáról persze előre mondták, hogy nincs százszázalékos állapotban, az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy a svájciak is mindent megtettek, hogy elvegyék a kedvét.

Alan Shearer (Fotó: Getty Images) Legutóbb Shearert ütötték-vágták ennyit (Fotó: Getty Images)

Nem kímélték a brazilt: tízszer „vitték földre”, ennyi szabálytalanságot pedig 1998 óta senki nem szenvedett el egy vb-meccs során.

A franciaországi tornán Alan Shearernek volt kemény napja a tunéziaiak ellen, akik 11 alkalommal állították meg szabálytalan eszközökkel. Igaz, az angol csatárról egyszer-kétszer inkább a védő pattant le a fault után, míg Neymar fizikailag és mentálisan is nehezen viseli a faragást.

Brazília pénteken Costa Rica ellen javíthat, míg a svájciak Szerbiával csapnak össze.