2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Harry Kane: Így lett igazságos ez a történet

M4 Sport
A Tunézia ellen két gólt szerző Harry Kane szerint az angol válogatott jelesre vizsgázott kitartásból. A győztes gólt a 91. percben befejelő csatár úgy véli, a javára is ítélhettek volna néhány büntetőt.

Mint arról korábban beszámoltunk, az angol válogatott 2–1-re nyert Tunézia ellen az oroszországi labdarúgó-világbajnokság G csoportjának első fordulójában úgy, hogy a rendes játékidő végén még 1–1 volt az állás.

„Nehéz volt. Szerintem kifejezetten jól futballoztunk, az első félidőben jó néhány gólt szerezhettünk volna – értékelt a meccs emberének választott támadó. – A tizenegyest nem láttam igazán, de nem gondolnám, hogy az lett volna. Harcoltunk, tudtuk, hogy ez egy világbajnokság, az utolsó pillanatig küzdeni kell. Kitartók voltunk, ez már jó ideje így van, amióta a jelenlegi szövetségi kapitánnyal dolgozunk. Nagyon sokat beszéltünk az összetartásról, és ezt most a pályán is sikerült megmutatnunk.”

Kane hozzátette, ha a tunéziaiaknak megadtak a játékvezetők egy büntetőt, akkor nekik is járt volna néhány. „Pár tizenegyest kaphattam volna, főleg ha összehasonlítjuk azzal, amit ők megkaptak. A szögleteknél folyamatosan össze-vissza rángattak, fogdostak, de azt gondolom, talán így lett igazságos a történet, hogy sikerült betalálni. Ez a labdarúgás, a játékvezető így döntött, mi pedig kitartottunk.”

A Tottenham csatára azt is kiemelte, hogy a nyitómérkőzés megnyerése különösen sokat jelenthet a csapatnak. „Nagyon büszke vagyok a csapatra. A világbajnokság nehéz, különösen az első mérkőzés, hogy a kezdeti feszültséget valahogyan lerázzuk magunról, de szerintem nagyon jól harcoltunk.”