2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Szenegált nem zavarja az afrikaiak beragadása

MTI
Nem került rájuk plusz teher azzal, hogy az első három afrikai bemutatkozó csapat – Egyiptom, Marokkó és Nigéria – vereséggel kezdte az oroszországi labdarúgó-világbajnokságot - jelentette ki Aliou Cissé, a szenegáliak szövetségi kapitánya.

A mindössze 42 éves és ezzel a torna legfiatalabb szakvezetője a lengyelek elleni, keddi mérkőzés előtt arról beszélt hétfői sajtótájékoztatóján, hogy eleve nem éreznek magukon nyomást, mivel afrikai csapatként amúgy is nehéz továbbjutniuk, így ez nem is feltétlen elvárás.

„Ráadásul az első mérkőzés mindig könnyebb, mint a már meghatározó második vagy harmadik. Persze, jó győzelemmel kezdeni egy tornát” – vélekedett a tréner, aki Szenegál eddigi egyetlen vb-szereplése alkalmával, 2002-ben a negyeddöntőig jutó csapat kapitánya volt.

Arra a kérdésre, jelent-e neki valamit, hogy ő a világbajnokság egyetlen színes bőrű szövetségi kapitánya, úgy reagált, helyén való, hogy ezt felvetették, de „a labdarúgás egyetemes, nincs jelentősége a bőrszínnek”. Hozzátette, hogy az az új generáció, amelynek ő is a tagja, igyekszik eredményes munkát végezni, így szerinte ők is ugyanúgy „nemzetközi edzővé” válhatnak, mint bárki más.

A rendkívül szimpatikusan és udvariasan, végig mosolyogva nyilatkozó Cissé a keddi mérkőzést illetően elmondta, szeretnének jó eredményt elérni a lengyel csapat ellen. Hangsúlyozta: „nagyon eltökéltek vagyunk”, majd hozzátette, Robert Lewandowski megállítására nincsen külön tervük, csapatként szeretnének jó teljesítményt nyújtani.

Beszélt Sadio Manéról, a Liverpool támadójáról is, akit a világ legjobbjai közé sorolt.

„Kivételes játékos, emblematikus klubban játszik, ő az aki képes eldönteni egy mérkőzést egy váratlan húzással, egy jó csellel, egy ritmusváltással vagy egy lövéssel” – méltatta játékosát, ugyanakkor hozzátette, nem csak rá épül a csapat.

A moszkvai Szpartak Stadionban sorra kerülő Szenegál-Lengyelország mérkőzés mellett kedden rendezik a H csoport másik találkozóját, a Kolumbia-Japán összecsapást is.