2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Ilyen se volt még vb-n: ázsiai csapat vert dél-amerikait

MTI/M4 Sport
Egygólos vereséget szenvedett kedden a 3. perctől emberhátrányban játszó Kolumbia, amelyet 2–1-re győzött le Japán a világbajnokság H csoportjának első mérkőzésén.

A világbajnokságok történetében ez volt a 18. meccs a két kontinens csapatai között, három döntetlen mellett ez az első ázsiai győzelem.

Eredmény:
H csoport, 1. forduló:
Kolumbia–Japán 1–2 (1–1)
Szaranszk, 40 842 néző, v.: Damir Skomina (szlovén)
gólszerzők: Quintero (39.), illetve Kagava (6., 11-esből), Oszako (73.)
piros lap: C. Sanchez (3.)
sárga lap: Barrios (64.), Rodriguez (86.), illetve Kavasima (95.)

Kolumbia: David Ospina – Santiago Arias, Davinson Sanchez, Oscar Murillo, Johan Mojica – Juan Cuadrado (Willmar Barrios, 31.), Carlos Sanchez, Jefferson Lerma, José Izquierdo (Carlos Bacca, 70.) – Juan Quintero (James Rodriguez, 59.) – Radamel Falcao

Japán: Kavasima Eidzsi – Szakaj Hiroki, Josida Maja, Sodzsi Gen, Nagatomo Juto – Haragucsi Genki, Haszebe Makoto, Sibaszaki Gaku (Jamagucsi Hotaru, 80.), Inui Takasi – Kagava Sindzsi (Honda Kejszuke, 70.) – Oszako Juja (Okazaki Sindzsi, 85.)

A legutóbbi vb aranycipőse, James Rodriguez nélkül felálló Kolumbia számára rémálomszerűen indult az összecsapás, ugyanis 176 másodperc elteltével ember-, majd a Kagava által értékesített büntetővel gólhátrányba is került.

A mostani tornán Carlos Sanchez az első játékos, aki piros lapot kapott, míg a vb-k történetében ő a második leggyorsabban kiállított futballista. A korántsem büszke rekordot még az 1986-os tornáról az uruguayi Jose Alberto Batista tartja 54 másodperccel.

A dél-amerikaiak mindezek ellenére egyre nagyobb lendülettel kezdtek futballozni és szép lassan riválisuk fölé kerekedtek, egy fineszes szabadrúgással pedig egyenlítettek.

A fordulást követően feljavult a japánok támadójátéka, s kezdték fölényre váltani az emberelőnyüket, amely a 73. percben góllá érett. A hajrára a kolumbiai csapat kissé elfáradt, de az utolsó percekben egy utolsó rohamra indult, az eredmény azonban nem változott.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1046130"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Kolumbia–Japán 1–2
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2018/06/K__AP20180619149-1024x648.jpg
    [alignment] => aligncenter
)