2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Neuerék köszönik szépen, nincs szükségük még egy ébresztőre

MTI
Manuel Neuer, a címvédő német labdarúgó-válogatott csapatkapitánya azt mondta: a vesztes rajtot követően nincs szükségük még egy ébresztőre az oroszországi világbajnokságon.

A 32 éves kapus sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a Mexikóval szemben 1-0-ra elbukott nyitómérkőzésük első félideje „egy ébresztéssel ért fel” számukra, és nincs szükségük még egyre.

„A csapaton belüli kommunikáció soha nem volt erősebb, mint a mexikóiak elleni találkozó után, amikor minden játékos elmondta a gondolatait” – emelte ki Neuer. Hozzátette: esetükben mostantól „minden további mérkőzés döntővel ér fel”.

Moszkva, 2018. június 17. Manuel Neuer német kapus ünneplő mexikói játékosok mellett, miután Mexikó 1-0-ra győzött az oroszországi labdarúgó-világbajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Németország – Mexikó mérkőzésen a moszkvai Luzsnyiki Stadionban 2018. június 17-én. (MTI/AP/Eduardo Verdugo) Manuel Neuer német kapus ünneplő mexikói játékosok mellett, miután Mexikó 1-0-ra győzött az oroszországi labdarúgó-világbajnokság F csoportjának első fordulójában (Fotó: MTI/AP/Eduardo Verdugo)

Neuer elárulta, hogy a lefújás után a szállásukra hazafelé a buszon is beszéltek a történtekről, ami minden étkezés közben azóta is visszatérő téma.

„Bátorságra és magabiztosságra van szükségünk, ami hiányzott Mexikó ellen, nem tudom, hogy miért” – nyilatkozta Neuer, aki szerint a német játékosoknak újra „egymásra kell találniuk”, és akkor nem történhet meg velük újra az, ami az első fordulóban.

A világbajnok labdarúgó szerint a szakmai stáb majd meghozza a szükségesnek vélt változtatásokat a csoportkör következő összecsapására, a Svédország elleni szombati mérkőzésre, míg a játékosok biztosak abban, hogy képesek nyerni.

Neuer közölte, hogy a német keretben nincs megosztottság a 2014-es vb-aranyérmes és a tavalyi Konföderációs Kupán győztes együttes tagjai között. A rutinos játékosok mindenben segítik a fiatalokat, akiknek fontos szerep jut a csapatban.

Az F csoportban a németek a dél-koreaiak ellen játsszák utolsó mérkőzésüket.