2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

A spanyolok már csak előre néznek és Hierro szavait isszák

m4sport.hu/maisfutebol.pt
Andrés Iniesta, a spanyol labdarúgó-válogatott veterán középpályása bevallotta, hogy kellemetlenül érintette Julen Lopetegui eltávolítása a szövetségi kapitányi posztról, de mindez már a múlt, már az egész csapat Fernando Hierro mellett áll és az Irán elleni mérkőzésre koncentrál.
 

„Hátra kell hagyni a történteket. Mindenki számára kellemetlen és nehéz esemény volt. Most már arra koncentrálunk, ami előttünk áll. A Portugália elleni mérkőzés nem volt egyszerű, de a csapat megmutatta, tisztában van azzal, hogy mi a tét. Az Irán elleni mérkőzés is bonyolult lesz, de ha nyerünk, akkor nagyon jó pozícióban leszünk” – mondta a szerdai mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Iniesta.

Mint a hispán válogatott egyik legrutinosabb tagja, érthetően felmerülhetett az emberekben, hogy nagy szerepet vállalt abban, hogy a vb előtti csapásból gyorsan felkeljen a csapat.

„Sokkal többet ért a szavamnál vagy a tapasztalatomnál, hogy a csapat nagyon egységes. Mindannyian egy irányt követünk ezen a világbajnokságon. Kellemetlen indulás volt, de mindez már elmúlt” – állította szerényen a barcelonai ikon.
Portugália ellen 3 gólt kapott a spanyol válogatott, ami arra enged következtetni, hogy problémák vannak a hátsó alakzatban, de Iniesta ezt máshogy látta.

„A védelmünk nagyon erős. A munkából mindenkinek ki kell vennie a részét, hiszen egy csapat vagyunk. Mindenkinek kötelessége megtalálni az egyensúlyt. Egyéni szinten olyan játékosaink vannak, akik a világ legjobbjai közé tartoznak, ami garanciát jelent a jó teljesítményre. A legnagyobb álmaink vannak, ez pedig azt jelenti, hogy újra megnyernénk a világbajnokságot. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez nagyon nehéz lesz. Most csak rövidtávban gondolkozunk, az első lépés Irán. Utána álmodhatunk más dolgokról” – zárta mondandóját a sajtó képviselőinek a Barcelona középpályása.

Borítókép: Andres Iniesta és a szövetségi kapitány, Fernando Hierro. (Fotó: EPA/Sergey DOLZHENKO )