2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Foci-vb röviden (6. nap)

M4 Sport/m4sport.hu
Meglepetésekben dúskált oroszországi labdarúgó-világbajnokság 6. napja.
 

Lengyelország és Kolumbia is veszített három olyan pontot, amelyekkel eredetileg számolhattak a folytatásra, a házigazdák viszont a vártnál lényegesen könnyebben verték a már Mohamed Szalahhal felálló egyiptomi válogatottat.

A 6. nap első mérkőzésén Kolumbia azzal a reménnyel lépett pályára Japán ellen, hogy győzelemmel kezdi a vb-t. A dél-amerikai válogatott már a 3. percben szembesült azzal, hogy nem lesz fenékig tejföl a szigetországiak elleni összecsapás, hiszen a játékvezető – teljesen jogosan – kiállította Carlos Sanchezt, amiért a büntetőterületen belül kezezett, a megítélt 11-est pedig Kagawa értékesítette.

Bár Quintero révén sikerült egyenlíteni, a szinte végig emberelőnyben játszó japánok végül behúzták a meccset. Korábban világbajnokságon egyetlen ázsiai csapat sem volt képes dél-amerikai válogatottat megverni.

A jó erőkből álló lengyelek következtek Szenegál ellen. Lewandowskiék sorsát két egészen furcsa gól pecsételte meg. Bár a szakértők sokat vártak a polákoktól, mégis egy váratlan zakóval kezdtek. Igaz, még nincs minden veszve.

A nap harmadik mérkőzése már a csoportkör második fordulójának első találkozója volt a házigazdák főszereplésével. Mindenki Szalah fellépésére várt, aki az egyiptomi válogatott első mérkőzésén még nem léphetett pályára sérülése miatt, de bemutatkozását a vb-n alaposan elrondították az ellenállhatatlan oroszok, aki féllábbal már a 16 között érezhetik magukat. Két meccset nyolcat rúgtak a hazaiak, botorság lenne a folytatásban félvállról venni őket.