2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Suárez vb-góllal ünnepelte 100. válogatottságát

m4sport.hu/M4 Sport
Uruguay a 23. percben Luis Suárez góljával szerzett vezetést a Szaúd-Arábia elleni csoportmeccsen, így a dél-amerikaiak csatára góllal ünnepelte 100. válogatott meccsét, egyben 6. világbajnoki találatát szerezte, amivel beérte Diego Forlánt és már csak két góllal van lemaradva a legeredményesebb uruguayi vb-góllövő, a nyolcgólos Oscar Míguez mögött.

Suárez már negyedszer szerezte Uruguay első gólját egy vb-meccsen, hazájából korábban ez senkinek sem sikerült kettőnél többször, mint ahogy abban is rekorder, hogy rajta kívül egyetlen uruguayi futballista sem büszkélkedhet azzal, hogy három világbajnokságon is eredményes tudott lenni (2010, 2014, 2018).

A szaúdiak elleni vezető gólja Carlos Sánchez szöglete után esett, így a 2018-as oroszországi Mundial eddigi 44 találatából 27 pontrúgást követően született (8 büntetőből, 8 szöglet után, 10 szabadrúgást és egy bedobást követően).

Suárez csatártársa, Edinson Cavani egyelőre még nem volt eredményes a vb-n, a Paris Saint-Germain ásza eddig 102 válogatott meccsen 42 gólig jutott.