2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Uruguay karnyújtásnyira kerülhet a továbbjutástól

MTI
Amennyiben legyőzi Szaúd-Arábia csapatát, szinte biztosan nyolcaddöntőbe jut az uruguayi válogatott az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

A dél-amerikai együttes az A csoport első fordulójában a hajrában szerzett góllal győzte le Egyiptomot múlt pénteken, s ha szerdán ismét nyer, már a legjobb 16 között érezheti magát.

epa06810221 (from left) Diego Godin, Luis Suarez, Jose Gimenez, Edinson Cavani and Carlos Sanchez of Uruguay celebrate after  Gimenez scored the 1-0 during the FIFA World Cup 2018 group A preliminary round soccer match between Egypt and Uruguay in Ekaterinburg, Russia, 15 June 2018. (RESTRICTIONS APPLY: Editorial Use Only, not used in association with any commercial entity - Images must not be used in any form of alert service or push service of any kind including via mobile alert services, downloads to mobile devices or MMS messaging - Images must appear as still images and must not emulate match action video footage - No alteration is made to, and no text or image is superimposed over, any published image which: (a) intentionally obscures or removes a sponsor identification image; or (b) adds or overlays the commercial identification of any third party which is not officially associated with the FIFA World Cup)  EPA/MAHMOUD KHALED   EDITORIAL USE ONLY (Fotó: EPA/MAHMOUD KHALED)

Az előző vb-n nyolcaddöntős dél-amerikai együttes hátvédje, Carlos Sánchez azt mondta, mindegy, kivel játszanak, nem becsülnek le senkit.

„Csak az előttünk álló feladatra koncentrálunk, teljesen mindegy, ki az ellenfél, egy pillanatnyi kihagyás sem fér bele egy világbajnokságon” – fogalmazott.

A szaúdi középpályás, Taiszir al-Dzsasszim szerint együttese nagyon motivált, hogy megmutassa a világnak: az oroszok elleni nyitómeccs (0-5) csak egy kisiklás volt.

(Fotó: EPA/PETER POWELL)

„Nem kétséges, hogy nagyon nehéz találkozó vár ránk, az uruguayiaknak sok nemzetközileg elismert játékosa van. Mi azonban eltökéltek vagyunk, hogy megváltoztatjuk a rólunk kialakult képet, és örömet okozunk a szurkolóinknak, akik kitartottak mellettünk” – nyilatkozta Al-Dzsasszim.

Az ázsiai együttes egyébként bízhat a múltban, korábban ugyanis még soha nem kapott ki Uruguay legjobbjaitól: egy szaúdi győzelem mellett egy döntetlen született a két csapat eddigi találkozóin. Legutóbb 2014-ben, felkészülési mérkőzésen találkoztak egymással, akkor 1-1 lett a végeredmény. Érdekesség, hogy Luis Suárez azon a meccsen játszott először azt követően, hogy a 2014-es vb-n megharapta Giorgio Chiellinit.

A Barcelona támadója egyébként a szerdai mérkőzésen jubilálhat: amennyiben pályára lép, az lesz a századik válogatott összecsapása.