2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Luka Modric befűzte az oktatófilmet Argentína ellen

m4sport.hu
A horvát középpályás az egyik nagy esélyesnek tartott ellenféllel szemben bizonyította, hogy a világ egyik legjobb középpályása.
Luka Modric remekelt Argentína ellen / EPA

A horvát válogatott Luka Modric vezetésével 3-0-ra nyert Argentína ellen a világbajnokság D csoportjának második fordulójában és győzelmével már a legjobb 16 közé jutott. A Real Madrid középpályása remekül irányította csapatát, pazar gólt szerzett, a vb egyik legjobb teljesítményét nyújtotta.

Modric góljával jeles társaságba került, csatlakozott Ivan Perisichez, Ivica Olichez, Mario Mandzukichoz és Robert Prosineckihez, akiknek sikerült két gólt szerezniük egy adott világbajnokságon.  A rekordot Davor Suker tatja, aki az 1998-as tornán hat góllal lett gólkirály.

A vb-ket és Európa-bajnokságokat egybevetve, Modric már négy gólnál jár, nála többet csak Suker (9) és Mandzukic (5) szerzett. Horvátország harmadszor ér el legalább három gólt vb-n, 98-ban a németeknek rúgtak ennyit, míg négy éve Kamerun ellen négyig meg sem álltak.

Másodszor érték el az egyenes kieséses szakaszt, amikor legutóbb ilyet tettek (1998), akkor az elődöntőig meg sem álltak.