2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Simeone: Egy átlagos csapat többre megy Ronaldóval, mint Messivel

m4sport.hu
Egy privát hangüzenetből kiderül, hogy az Atlético Madrid 106-szoros argentin válogatott vezetőedzője, Diego Simeone szerint a portugálok klasszisa, Cristiano Ronaldo sokkal inkább képes sikerre vezetni egy gyengébb együttest, mint Lionel Messi.

A 48 éves szakember WhatsAppon keresztül üzent Atlétis segédedzőjének, a szintén argentin German Burgosnak (35-szörös válogatott), a hangfelvétel pedig kiszivárgott Spanyolországban.

Simeone az argentinok horvátoktól elszenvedett 3–0-as zakója után fogalmazott meg kritikát az Albicelestes csapatkapitányáról és legnagyobb csillagáról.

„Messi nagyon jó, de csak azért, mert a Barcelonában kiváló futballisták veszik körül. Ha választanod kellene közte és Cristiano Ronaldo közt, hogy melyiküket tedd be egy átlagos képességű csapatba, akkor kire voksolnál?” – tette fel a költői kérdést az Atléti trénere, aki vélhetően arra utalt, hogy a vb-n már 4 gólnál tartó csatárnak köszönhetően a nem éppen világverőnek tűnő (láttunk már jobb nevekből álló luzitán válogatott is, ez tény) Portugália vezeti csoportját, két évvel korábban pedig Európa-bajnok lett, míg a Messi vezette Argentína csak bukdácsol a vb-n és régóta nem nyert semmilyen nagy trófeát. Itt azonban még nem állt meg az Atléti mestere.

Fotó: foottheball.com Vajon igaza van Simeonénak, Messi (balra) a barcás társaknak köszönheti, hogy a világ legjobbjaként tartják számon? (Fotó: foottheball.com)

„Amit Horvátország ellen láttunk, az tökéletes lenyomata annak, ami az elmúlt négy évben történt. Anarchia van az együttesen belül. Vezetésnek nyoma sincs. Sem a kapitány részéről, akinek ez lenne a feladata, de a játékosok közt sem találni igazi vezért.”

Az argentin szövetségi kapitány, Jorge Sampaoli az Izland elleni nyitómeccset (1–1) követően a négyvédős rendszerről három belső védőre váltott, ami szintén nem nyerte el Simeone tetszését.

„Rossz csapatot és rossz taktikát választott. Izland ellen kellett volna a horvátok elleni gyengébb csapattal felállni, mert a vb-újonc nincs olyan képességű együttes, mint Horvátország. Ha az edző csavarodik be, az sokkal rosszabb, mint amikor a játékosok szúrnak el valamit. Szóval Sampaolinak le kell mondania, mert ezek a meccsek rajta úsztak el.”

Az Atléti vezetőedzője hozzátette, a játékosoknak fel kéne rázniuk egymást, hogy az utolsó csoportmeccsen legyőzzék Nigériát, de meglátása szerint Argentína sorsa nincs a saját kezében, sokkal inkább függ Izlandtól. Az üzenet végén pedig nem volt derűlátó: „Remélem, hogy sikerül legyőzniük Nigériát, de szerintem nem jutunk tovább a csoportból.”

Argentin szempontból sok múlik a pénteken 17 órakor kezdődő Nigéria–Izland mérkőzéstől, míg a D-csoport utolsó két meccse (Nigéria–Argentína, Izland–Horvátország) június 26-án 20 órától lesz látható az M4 Sporton és az m4sport.hu-n