2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

A svéd kapitány bepöccent, a németek az arcukba dörgölték a vereséget

m4sport.hu
A címvédő Németország Toni Kroos 95. percben szerzett góljának köszönhetően 2–1-re legyőzte Svédországot az F csoport szombat esti mérkőzésén. A drámai végjáték komoly indulatokat szült a kispadoknál, a skandinávok szerint mindez az ellenfél provokációjának köszönhető.
(fotó: EPA/FRIEDEMANN VOGEL)

A svéd szövetségi kapitány, Janne Andersson szerint a németek Kroos gólja után a kispadhoz mentek és ünnepelni kezdtek, az arcukba dörgölték a vereséget.

„Egyesek nem helyénvalóan viselkedtek, egy nehéz ilyen pillanatban békén kell hagyni az ellenfelet. Mindent kiadtunk magunkból, ilyenkor kezet kell fogni és az öltözőbe menni, nem így viselkedni. Felidegesített, ami történt” – mondta a svéd kapitány, aki a pályán sem hagyta annyiban, amit a lefújás utáni interjúban nehezményezett.

A svédek később hozzátették, a német csapatból néhányan átmentek az öltözőbe bocsánatot kérni, illetve a német szövetség is hivatalosan elnézést kért a stábtagok nem megfelelő viselkedéséért.

Joachim Löw , a németek kapitánya azt mondta, nem látta az esetet és neki semmi köze nem volt hozzá, hiszen az ünnepléssel volt elfoglalva.

„A ráadásban gólt szerezni már egy kicsit szerencse kérdése is, de a győzelem a saját magunkba vetett hit eredménye” – értékelt a Szocsiban szombat este lejátszott  találkozó után.

Andersson és Löw azért kezet fogtak a pályán (fotó: EPA/RONALD WITTEK)

Kiemelte, sokra értékeli, hogy az ellenfél vezető góljának megszerzése után nem estek pánikba, megőrizték hidegvérüket, és igyekeztek gyorsabb passzokkal előrejutni, hogy futtassák és ezzel fárasszák a svédeket, a második félidőben pedig fokozták a nyomást.

Janne Anderssont egyébként nemcsak az ellenfél viselkedése, hanem egy szerinte jogtalanul elmaradt tizenegyes is bántotta a lefújás után.

 „Sok érzés kavarog bennem, nehéz ilyenkor értékelni. Úgy játszottunk, ahogy a korábbiakban a nagycsapatok ellen, és szereztünk egy nagyszerű gólt. Nem akarom senkinek a felelősségére ráirányítani a figyelmet, de azért megjegyzem, azok, akik látták a közvetítést, azt mondták, tizenegyes volt a Marcus Berg elleni szabálytalanság” – utalt egy az első félidőben, még 0-0-s állásnál történt esetre. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy még versenyben vannak a továbbjutásért, így most már a harmadik mérkőzéssel foglalkoznak majd.

A meccs német hőse, Toni Kroos arról beszélt, hogy nagyon sok kritikát kaptak otthonról, köztük jogosat is, és szerinte sokan örültek volna, ha kiesnek. Elismerte, hogy a gólt az ő hibájából kapták.

„Ha van négyszáz passzod egy mérkőzésen, lehet köztük egy vagy kettő, amelyik nem a megfelelő helyre megy” – mondta, majd csapata teljesítményét illetően úgy értékelt, időnként nagyon jól játszottak, csak nem éltek a lehetőségeikkel.

Élete gólját lőtte? (fotó: MTI/AP/Frank Augstein)

„Nagyszerű mérkőzés volt a nézők számára, de nekünk fájdalmas – összegzett a svéd Emil Forsberg. – Kroos fantasztikusan találta el a labdát, nehéz volt átélni, hogy a kapuban kötött ki. Mi mindent beleadtunk, de úgy vélem, a második félidőben már az igazi német válogatottat láttuk a pályán, azt, amelyik olyan futballt játszott, amilyent szokott”.

Kross gólja a tízedik volt a mostani világbajnokságon, amely a rendes játékidő hosszabbításában esett. A németek úgy harcolták ki a győzelmet, hogy Jérome Boateng kiállítása miatt a 82. perctől emberhátrányban futballoztak.

A szerdai utolsó forduló előtt a mexikóiak hat, a németek és a svédek három-három ponttal, a dél-koreaiak pedig pont nélkül állnak. A németek a dél-koreaiakkal, a svédek pedig a mexikóiakkal játszanak az F csoport zárónapján.