2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

James csodálatos gólpasszával tette fel a koronát a teljesítményére

M4 Sport
Az első meccsét szinte végig emberhátrányban játszva veszítette el, ám a lengyelek ellen felszívták magukat a kolumbiaiak. Többen is klasszis egyéni teljesítményt nyújtottak közülük, de a vébéken parádésan teljesítő James Rodríguez közülük is kiemelkedett,

James az előző torna gólkirályaként érkezett Oroszországba, ám nem teljesen egészségesen, így Japán ellen csak csereként lépett pályára. A vereség után azonban bekerült a kezdőbe, és a lengyelek ellen tovább fényesítette kiemelkedő statisztikáját: hét vb-meccsel a háta mögött hat gólnál és négy gólpassznál jár.

Vasárnap este két remek assziszttal jelentkezett, a másodikkal (az alábbi videóban) a koronát is feltette teljesítményére, mely után René Higuita és Carlos Valderramma sem bírta visszafogni magát a VIP-ben.

 

68 passzának 88 százaléka célba ért, pedig nem tuti átadásokkal jelentkezett, három közvetlen gólhelyzetet teremtett, és ugye ebből kettőt gólra is váltottak. Így ’66 óta – azóta készítenek részletes statisztikákat – a két német, Pierre Littbarski és Bastian Schweinsteiger, valamint az angol David Beckham mellett a negyedikként ért el két vébén is minimum két gólpasszt.

És ha így folytatja, hamarosan csatlakozhat Fernando Quinteróhoz és Cuadradóhoz, akik egyelőre Kolumbia két vébén is betaláló labdarúgóinak rövidke listáját alkotják.

A 3-0-ra megnyert találkozón a hatalmas mezőnymunkát is végző, négy éve sérülés miatt kimaradó Radamel Falcao megszerezte első világbajnoki találatát. Kolumbia három ponttal várja a csütörtöki csoportzárót, amelyen Szenegállal találkozik.

Az állás:

1. Japán          2  1  1  –  4-3  4 pont
2. Szenegál       2  1  1  –  4-3  4
3. Lengyelország  1  –  –  1  1-2  0
4. Kolumbia       1  –  –  1  1-2  0

3. forduló:

június 28., csütörtök: Szenegál-Kolumbia, Szamara 16.00
június 28., csütörtök: Japán-Lengyelország, Volgográd 16.00