2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Káosz az argentin keretben – a játékosok átveszik a hatalmat Sampaolitól?

m4sport.hu
Helyi sajtóértesülések szerint tovább bonyolódott a helyzet az argentin válogatott körül, amely szakmailag és morálisan és nehéz helyzetbe került Oroszországban.
Jorge Sampaoli (fotó: EPA/ALBERTO ESTEVEZ)

Lionel Messiék egy Izland elleni 1–1-es döntetlennel és a horvátok elleni, megsemmisítő erejű 3–0-s vereséggel kezdték a tornát, amelynek D csoportjából  csak úgy juthatnak tovább, ha a csoportkör harmadik fordulójában legyőzik Nigériát, de Izland ezt nem teszi meg a már biztos továbbjutó Horvátország ellen és jobb lesz a dél-amerikaiak gólkülönbsége.

Az Argentína–Horvátország mérkőzés másnapján felmerült, hogy az öltözőt elveszteni látszó Jorge Sampaoli szövetségi kapitányt akár a vb közben meneszthetik, de a legújabb hírek szerint ezt nem teszik meg, döntési hatalma azonban gyakorlatilag megszűnik a csapat felett, az argentin labdarúgó szövetség a keret rutinos játékosaival konzultál majd a sorsdöntő Nigéria elleni mérkőzés előtt.

Ricardo Giusti a szövetség elnökére, az 1986-os világbajnok Jorge Burruchagára hivatkozva azt mondta: „A játékosok döntenek majd a kezdőcsapatról, ezt tény. Ha Sampaoli a kispadon akar ülni, megteheti. Ha nem , az sem gond”idézi a szintén ’86-os vb-győztes egykori játékost a Daily Mail.

(fotó: EPA/ALBERTO ESTEVEZ) (fotó: EPA/ALBERTO ESTEVEZ)

A szövetség elsősorban Javier Mascherano és Lionel Messi véleményére támaszkodhat – teszi hozzá az angol lap.

Argentína június 26-án, kedden 20 órától zárja a csoportkört Nigéria ellen.