2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Minden idők legtöbb öngólja az oroszországi világbajnokságon

m4sport.hu/maisfutebol.pt
A szerdai játéknap előtt hat öngólt jegyezhettünk fel az oroszországi világbajnokságon, pontosan annyit, mint amennyit korábban, az 1998-as franciaországi vb-n. A nap végére viszont megdőlt ez a rekord, hisz még ketten továbbították a labdát saját hálójukba.
 

Az játéknap első peches játékosa a mexikói Edson Alvárez volt Svédország ellen, a 3-0-ra elveszített csoportmeccsen. Szerencséjére szerencsétlensége nem befolyásolta válogatottja továbbjutását a nyolcaddöntőbe.

A svájciak kapusa, Yann Sommer még a mexikóit is túlszárnyalta bosszantó öngóljával Costa Rica ellen. Már az összecsapás ráadásában rúghatott büntetőt a közép-amerikai válogatott, Bryan Ruíz a felsőlécre bikázta a labdát, amely az elvetődő Sommer fejéről végül a kapuban kötött ki.

A találat révén Svájc elszalasztotta a győzelmet – 2-2 lett a végeredmény – de az európaiak továbbjutása nem forgott veszélyben.
A franciaországi öngól csúcs viszont már a múlté: az eddigi nyolc öngól a legtöbb, ami egy világbajnokságon valaha is láthattak a nézők. Még nagyon messze van a vb vége.

Borítókép: Bryan Ruiz büntetője Yann Sommer fejéről pattant a hálóba. (Fotó: EPA/Laurent Gillieron)