2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

10 másodperces kontrával nyertek a belgák a 94. percben

M4 sport/m4sport.hu
Lukaku nem is ért labdához a támadás során, mégis döntő érdemei vannak a gólban.

A belga válogatott kétgólos hátrányból fordítva, a 94. percben lőtt találattal 3-2-re legyőzte Japánt az oroszországi labdarúgó-világbajnokság hétfői második nyolcaddöntőjében, így bejutott a legjobb nyolc közé. Az ázsiaiak a második félidő elején négy perc alatt kétgólos előnybe kerültek, de a belgák a játékrész közepén öt perc alatt egyenlíteni tudtak.

Így jutottunk el a 94. percig, amikor a japánok szabadrúgást végezhettek el, de Honda lövését bravúrral védte a korábban hibázó Courtois. A szögletet aztán magabiztosan húzta le a kapus, és szinte azonnal szöktette De Bruynét.

A középpályás hatalmas sprintet vágott le, majd remek labdát adott a jobb oldalon Menuiernek, akinek középre tett labdáját Chadli közelről a hálóba továbbította, ezzel a legjobb nyolc közé lőtte Belgiumot.

A gól érdekessége, hogy mindössze tíz másodperc alatt futott végig a belgák támadása. Courtois indítása, De Bruyne sprintje és passza mellett hatalmas érdemei vannak a gólban Lukakunak, aki a támadás során két védőt is „elvitt”, ezzel előbb Menuier, majd Chadli is üresen kaphatta a labdát.

A kontra során nem tudtak visszarendeződni az eddig jól védekező japánok, akiknek 18 másodpercet kellett volna még kibírniuk a hosszabbításig.