2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

A brazil szurkolók összeállították a 2022-es vb Selecaóját

m4sport.hu
A négy év múlva esedékes világbajnokságra csak nyolc olyan labdarúgót válogattak be a szurkolók, akik az oroszországi tornán is részt vettek.
Neymar és társai nehezen dolgozták fel a vb-kiesést. EPA/DIEGO AZUBEL EDITORIAL USE ONLY

Neymarék a végső győzelemre is esélyesként érkeztek, de a negyeddöntőben a belgák búcsúztatták őket. Pár nappal azonban a vesztes negyeddöntő után az országban a letargiát felváltotta a reménykedés.

A globoesporte.com felmérése alapján viszont már most tudják, milyen kerettel kellene nekivágni a 2022-es tornának, hogy megszerezzék a hatodik világbajnoki címüket.

Több mint 53 000 internetes felhasználó küldte el szavazatát, így választották ki a 23 játékost az 57 jelölt közül. A 2022-es keretbe a rajongók csak 8 olyan játékost szavaztak be, akik Oroszországban is ott voltak.

A legtöbben szívesen látnák a csapatban Philippe Coutinhót, rá 53.800-an szavaztak. Utána a Barcelona legújabb szerzeménye, Arthur (53.000), valamint a flamengós Lucas Paquetá (52,300) kapta a legtöbb voksot. Meglepetésre 50.400 szavazattal Neymar csak a hetedik lett a szavazáson.

A képzeletbeli csapat átlagéletkora 29 év lenne. A legidősebb Marcelo, aki négy év múlva 34 esztendős lenne, míg a legfiatalabb Vinicius Junior, aki 2000-ben született, így 22 esztendősen szerepelne a vb-n.

A szavazatok alapján ez lenne a brazil keret 2022-ben: (vastag betűvel azok, akik Oroszországban is ott voltak.)

Kezdőcsapat:
EdersonDanilo, Jemerson, Marquinhos, Marcelo – Lucas Paqueta, Casemiro, Arthur, CoutinhoGabriel Jesús, Neymar

Cserék:
Alisson, Neto, Eder Militao, Rodrigo Caio, Lucas Veríssimo, Alex Sandro, Fabinho, Gustavo Blanco, Walace, Rafinha, Vinicius Jr., Douglas Costa