2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Mandzukic meccse még a döntőnél is őrültebbre sikerült

M4 Sport
A horvátok csatára, akárcsak a maga a világbajnoki döntő, felült a hullámvasútra. Mario Mandzukic betalált a fináléban, de aligha így képzelte el ezt az estét.

32 éves Juve-csatár lőtte története során először döntőbe a horvátokat. Azt nem állíthatjuk, hogy mindezt megbánta a 18. percben, mert azt nem gondolhatná komolyan senki, de minden bizonnyal lemondott volna arról, hogy Griezmann ravaszságával kiharcolt és beívelt szabadrúgást követően a vb-döntők történetének első öngólosává váljon.

 

Mandzukic azonban nem az, aki könnyen megadja magát, mikor már minden veszni látszott, 4-1-es hátrányban is letámadta Llorist, melynek gól lett a jutalma. Szerelésből ritkán szerez gólt labdarúgó, az állhatatlanság ezúttal kifizetődött. Innen azonban már nem volt visszaút, a franciák 4-2-re győztek, bezsebelve második vb-címüket.

 

Ezzel Mandzukic csatlakozott egy igazán exkluzív társasághoz, az ötödik lett, aki vb- és BL/BEK-döntőn is betalált, korábban ezt csak a német Gerd Müller, a francia Zinedine Zidane és két magyar, Puskás Ferenc és Czibor Zoltán mondhatta el magáról.

Egyébként vb-meccsen korábban csak a holland Ernie Brandts nevéhez fűződött egy meccsen gól és öngól, ’78-ban az olaszok ellen ő legalább győzelemnek örülhetett.