2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Paul Pogba a vb-döntő álompasszával készítette elő saját gólját

m4sport.hu
Paul Pogba rendkívül fontos gólt szerzett a Horvátország ellen 4–2-re megnyert vb-döntőben, hiszen a franciák harmadik találatát jegyezte, amivel először nőtt kettőre a két csapat közötti különbség.
Megdolgozott érte (fotó: MTI/EPA/Peter Powell)

Pogba találata a kivitelezés miatt is extra, hiszen ő fejezte be a saját maga által indított támadást. Saját térfele közepéről ugratta ki a világbajnokság egyik legszebb átadásával a villámgyors Kylian Mbappét. Az akció ezután kapott egy kis gellert, de a Manchester United középpályása felért a tizenhatoshoz és végül egy szép lövéssel gólra váltotta az akciót.

Pogba ezzel 1982 és az olasz Marco Tardelli óta az első játékos, aki egy vb-döntőben a tizenhatoson kívülről tudott gólt szerezni.

A sokat kritizált futballista Oroszországban egyértelműen felnőtt az elvárásokhoz, csapata vezére volt és a döntőben is nagyszerű teljesítménnyel járult hozzá hazája történetének második vb-aranyérméhez.

Gólja mellett 86%-os pontossággal passzolt, 10 párharcot nyert meg, volt négy szerelése és két labdaszerzése. A vb kieséses szakaszában egyébként mindenkinél több párharcot nyert meg (32).

A 4–2-es francia győzelemmel véget érő vb-döntő összefoglalóját itt tekintheti meg.