2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Eeeeen'golo Kanté a nyár slágere

m4sport.hu
A világbajnok francia válogatott legvisszahúzódóbb, leghalkszavúbb játékosa egy csaló – vagyis ezt éneklik neki kedves csapattársai az ünnepi videókon hallható nótában.

N’golo Kanténál széles e világban nehéz szerethetőbb labdarúgót találni. Mióta feltűnt a Leicesternél, hogy ez a srác mindenkitől elveszi a labdát, aki szembe jön, sőt meg attól is, aki csak a meccsre gondol, elindult a világhírnév felé.

A senkihez sem hasonlítható, mindenhova futva közlekedő középpályás teljesen valószínűtlen alakja a futballnak. Claudio Ranieri mesélte egyszer, hogy edzésen magához hívta, hogy jó, jó, hogy ilyen lelkes, de nem kell ám mindenhol ott lennie, rohannia föl ‘s alá.„Rendben mester” – jött a válasza, miközben lóhalálában továbbszaladt.

Hiába a megannyi elismerés és hozsanna, Kanté megmaradt annak az egyszerű srácnak, aki öt évvel ezelőtt annak örült, hogy a francia harmadosztályú Boulogne felrendelte a tartalékoktól az első csapatba.

Társai is imádják, ami nem csoda, mivel akár helyettük is minden piszkos munkát elvégez. Szerénységét már-már dühítőnek is nevezhetnénk, ha nem róla lenne szó. Még a világbajnoki trófeával is csupán azért pózolt, mert a többiek odalökdösték.

Azóta pedig milliószor felcsendült a pársoros, amely Franciaországban biztosan a nyár egyik slágere lesz: „Ő kicsi, és kedves, megállítja Leo Messit, de mindnyájan tudjuk, ő egy csaló, N’Golo Kanté”

 

És miért csaló? Mert társai rajtakapták a kártyaparti közben, hogy ha már ott egy helyben kell maradnia, némi csalással igyekezett előnybe kerülni. És hogy erről most már mindenki tud? Nem zavarja, mosolyog, mint mindig, miközben halkan motyogja, nem is egyedül, hanem együtt állították meg Messit.