2018-as Labdarúgó-Világbajnokság

Vissza az

-ra

Élő stream csatornák X
×

Szépen átsiklottunk fölötte, pedig egy izlandi a vb felfedezettje

m4sport.hu
Izland derekasan harcolt és az utolsó pillanatokig versenyben volt, hogy továbblépjen a csoportjából a világbajnokságon, ami végül nem jött össze. A válogatott egyik peremembere, Rúrik Gíslason azonban így is a torna egyik legnagyobb nyertese lett – a közösségi médiában.
 

A január óta a német másodosztályú Sandhausenben játszó szélsőnek az Argentína elleni meccsig 31 584 Instagram-követője volt. Aztán kapott fél órát csereként hazája történetének első vb-meccsén, és a világ felkapta a fejét. No nem azért mert olyan lehengerlően bekkelt Messiék ellen. Sokkal inkább a kinézete foghatta meg új rajongóit. Mire véget ért a vb, 1 376 476 főt számlált a profilja. Ez 4258 százalékos fejlődés, kb. Izland népességének a négyszerese.

 

A mai futballnak szerves része a közösségi jelenlét, és Gíslason tényleg nagyot domborított, de ezzel valóban csak felfedezett lehetett az igazi nagyágyúk között.

Az fcbusiness.co.uk összegyűjtötte, ki mennyi interakciót váltott ki posztjaival az Instán. Nem meglepő, Cristiano Ronaldo lekörözhetetlen: 110 millió reakcióra késztette a rajongóit. Neymar közel 98, Pogba 35,9 millió kommentjével, lájkjával dobogós a listán.

Egyébként a vb-re nevezett labdarúgó 88 százaléka aktív az Instagramon. Íme a követők alapján a torna álomcsapata:

(forrás: fcbusiness.co.uk) (forrás: fcbusiness.co.uk)