Musorujsag
Élő Eredmények

Lehetett látni, hogy Federer tiszteli Fucsovicsot

M4 Sport
Köves Gábor, a magyar Davis-kupa-válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sport Sport7fő című műsorában azt mondta, az Australian Openen a Roger Federer elleni nyolcaddöntőt három szettben elveszítő Fucsovics Márton a legjobb 16 közé jutűással a hazai tenisz egyik legnagyobb sikerét érte el, a mérkőzés közben pedig azt látta, svájci klasszis tisztelte magyar ellenfelét.
A győztes svájci Roger Federernek (b) gratulál Fucsovics Márton az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének nyolcaddöntője után. Federer 6:4, 7:6, 6:2-re győzött (fotó: MTI/AP/Dita Alangkara)

„Benne volt a teniszében, hogy mérkőzést, mérkőzéseket nyer majd egy Grand Slam-tornán – mondta Köves Gábor Fucsovics Márton melbourne-i teljesítményéről. – Tudni kell, hogy korábban még nem volt nyertes találkozója Grand Slamen, a nagy áttörést azzal jött, hogy az első körben Radu Albotot le tudta győzni, ez annyit jelentett a számára, hogy elhitte, tovább is mehet.”

Fucsovics Márton mérkőzései az Aus. Openen (forrás: M4 Sport) Fucsovics Márton mérkőzései az Aus. Openen (forrás: M4 Sport)

„Sávolt Attila (Fucsovics edzője – a szerző) segített neki abban, hogy elhiggye, egy nála előkelőbb helyen álló játékos ellen is lehet esélye, és úgy állt a pályára Sam Querry ellen, ha beindult egy üzlet, miért ne folytassa. A nyolcaddöntőig és Roger Federerig meg sem állt, ez óriási dolog, a magyar tenisz egyik legnagyobb eredményét láthattuk ezen a héten” – értékelt Köves Gábor, aki azt mondta, az Australian Open befejeztével várhatóan a világranglista 62-63. helyéig fellépő Fucsovics számára a top50 is elérhető közelségbe került.

Fucsovics Márton útja a világranglistán (forrás: M4 Sport) Fucsovics Márton útja a világranglistán (forrás: M4 Sport)

Visszatérve a Federer elleni mérkőzésre, az „udvarias svájci” játékáról Köves hozzátette, „lehetett látni, hogy tiszteli Marcit és a teljesítményét”. A két játékos 2017-ben közösen tréningezett, az edzések minden bizonnyal nagy szerepet játszottak Fucsovics előrelépésében.

A nyolcszoros magyar bajnoknak azonban nem sok ideje lesz pihenni az év első Grand Slam versenye után, hiszen február első hétvégéjén Liege-ben rendezik a belga-magyar Davis Kupa-világcsoportmeccset – amelyet az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetít.

„Egyelőre azt sem tudjuk, hogy a belgáknál kik játszanak, de ők az esélyesek, otthon szerepelhetnek és van egy top10-es teniszezőjük, nagyon nehéz dolgunk lesz – tekintett előre Köves. – Viszont az nem biztos, hogy David Goffin pályára lép, ezen sok minden múlhat. Amennyiben Fucsovics Marci olyan teljesítményt nyújt, mint az előző meccseken, egyéniben, illetve párosban Balázs Attila vagy Piros Zsombor mellett, akkor lehet esélyünk egy győzelemre is, de a belgák a favoritok. A lehető legtöbbet ki kell hozni magunkból, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.”

Fucsovics Mártont februárban Magyarországon is láthatjuk teniszezni, méghozzá a budapesti Hungarian Challenger Openen, melyen ő az elsőszámú kiemelt és az elmúlt hónapok eredményeit látva, talán nem túlzás azt álltani, elsőszámú esélyese is egyben.

További tartalmak