Musorujsag
Élő Eredmények

Meg lehet csinálni, hogy éremmel jöjjünk haza az olimpiáról

Meg lehet csinálni, hogy éremmel jöjjünk haza az olimpiáról

M4 Sport/m4sport.hu
A MOB elnöke szerint a nyolc csapatból bárki érmet szerezhet, de bízik benne, hogy az egyik a magyar férfi váltó lesz.

Hétfőn letette az esküt a február 9-én kezdődő phjongcshangi téli olimpiára és a március 9-én rajtoló téli paralimpiára utazó magyar csapat. Az eskü szövegét a három olimpián is szerepelt Engi Klára volt műkorcsolyázó mondta el az ünnepségen. A magyar csapatot szinte biztosan ugyanúgy 16 fő alkotja majd, mint négy éve Szocsiban.

Legutóbb 38 éve állhatott magyar versenyző dobogóra téli olimpián. Idén férfi rövidpályás gyorskorcsolyázóink jó eséllyel pályáznak érmes helyezésre. „Sosem volt rajtunk nyomás az elvárások miatt, hiszen az évek során sikerült megtanulni kezelni ezeket a szituációkat. Reméljük, hogy ezt a hullámot sikerül továbbvinnünk és úgy hazajönni, ami mindenkinek megfelel” – mondta Liu Shaolin Sándor világbajnok gyorskorcsolyázó.

Kiemelte, a tavalyi szezonban volt egy versenyük az olimpiai helyszínen és kellemes, hangulatos helynek találta. Reméli, hogy ez idén is így lesz és minden passzolni fog a jó szerepléshez.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke nem kertelt, egyértelműen érmet vár a férfi váltótól. „Nyolc csapat indul a fiúknál és a lányoknál a váltóban és ebből a nyolcból bármelyik odaérhet érmes helyezésre. Azt gondolom, meg lehet csinálni, de nagyon nehéz. Benne van, hogy nem jön össze, de én nagyon remélem, hogy éremmel jövünk haza” – mondta a korábbi kiváló vívó.

A magyar csapat első kvótáját szerző Tóth Ivett a hétvégén harcolta ki a részvételt az ötkarikás játékokra. Jelenleg élvezi az olimpia körüli felhajtást, de már szeretne a jégen bizonyítani. „Még egy hónap, amíg a rövid programomat fogom futni, addig is próbálok mindent a helyére rakni. Igyekszem a legjobb formámat futni, de jól haladok afelé, hogy az elmúlt hetekben belerakott edzésmunka az kijöjjön”.

További tartalmak