Musorujsag
Élő Eredmények

A Balatonba hajították a világbajnokként hazatérő Berecz Zsombort

m4sport.hu
Világbajnokhoz méltó fogadtatásban részesült Alsóőrsön a frissen hazatérő Berecz Zsombor, aki csütörtökön aranyérmet nyert Finndingi hajóosztályban a dániai Aarhusban zajló olimpiai kvalifikációs vitorlázó-vb-n.
Berecz Zsombor világbajnok (Fotó: Cserta Gábor) Berecz Zsombor világbajnok (Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség, Cserta Gábor)

A 32 éves vitorlázó, aki sikerével a magyarok közül elsőként szerzett kvótát a 2020-as tokiói olimpiára, érthetően szívesen emlékszik vissza a győztes futamra.

„Úgy mentem ki a vízre, hogy mindenképpen nyerni akarok, nem érdekelt volna, ha nyolcadik leszek, ilyen közel még soha nem voltam. A végén én sem akartam elhinni, hogy sikerült” – mondta Berecz, akit a megható fogadtatás után a magyar tengerben is megfürdettek, a jelenetet összeállításunk végén láthatják.

A negyedik olimpiájára készülő Berecz fejlődése több mint biztató az elmúlt években. 2008-ban a pekingi játékokon a 29. helyen végzett, négy évvel később, Londonban már 21.-ként ért célba, két éve Rióban pedig kilenc helyet előrelépve 12. lett. Ha 2020-ban is folytatná a tőle megszokott előrelépést, Tokióban akár egy érem is a nyakába kerülhet.

További tartalmak