Musorujsag
Élő Eredmények

Szilágyi Áron motivált, Szatmári András szerint meglesz a vb-érem

m4sport.hu/M4 Sport
Alig három hete ért véget az újvidéki Európa-bajnokság, máris jön a következő nagy világverseny a legjobb magyar vívóknak, akik a kínai vb-re készülnek.

Sokáig úgy tűnt, érem nélkül tér haza a magyar csapat Vajdaságból, de a végén volt minek örülni: a kardválogatott aranyérmet szerzett a csapatversenyben.

Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Decsi Tamás és Szatmári András, az aranyérmes magyar férfi kardvívócsapat tagjai (b-j) az eredményhirdetésen, miután 45-33-ra győztek az olasz együttes ellen a szerbiai vívó Európa-bajnokság döntőjében Újvidéken 2018. június 21-én. (Fotó: MTI/EPA/Koca Sulejmanovic) Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Decsi Tamás és Szatmári András, az Eb-aranyérmes magyar férfi kardvívócsapat tagjai (Fotó: MTI/EPA/Koca Sulejmanovic)

„Természetesen jobbat vártunk, de ahogy a kardozók nyertek a végén, az nagyon szép volt” – nyilatkozta az M4 Sportnak Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány.

A férfi kardvívók most először szereztek csapatban Eb-aranyat, és rögtön itt az esély a duplázásra, hiszen a világbajnokságon is favoritként lépnek pástra Szatmári Andrásék.

„Azt gondolom, bennünk van az érem. Szeretnénk legalább egy döntőt vívni, és ott meglátjuk, hogy mi lesz” – így a 25 éves Szatmári, aki egyéniben címvédőként indul Kínában, ahol „magának is szeretné bebizonyítani, hogy egy év alatt semmit sem felejtett”.

Szilágyi Áron csapatban vállvetve küzdhet klubtársával, egyéniben viszont nagy ellenfelek lesznek. A kétszeres olimpiai bajnok kirobbanó formában várja a vb-t, és persze a motivációval sincs gond.

„Az egyéni világbajnoki aranyérem az egyik legnagyobb sportszakmai siker, amit egy sportoló elérhet, úgyhogy nekem ez kellő motiváció ahhoz, hogy a lehető legnagyobb erővel és elszántsággal vívjam meg ezt a vb-t” – mondta Szilágyi.

A vívó-világbajnokságot július 19. és 27. között rendezik meg a kínai Vuhsziban.

További tartalmak