Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb magyar főtáblások a vívó-világbajnokságon

MTI
Három-három magyar léphet majd pástra a férfi párbajtőrözők és női tőrözők 64-es tábláján hétfőn a kínai vívó-világbajnokságon, Vuhsziban.
Kondricz Kata (balra) értékes győzelmet aratott a 64 közé jutásért a német Behr ellen (Fotó: hunfencing.hu) Kondricz Kata (balra) értékes győzelmet aratott a 64 közé jutásért a német Behr ellen (Fotó: hunfencing.hu)

A második versenynapon, pénteken e két szakág selejtezőjét rendezték meg, a nyolc magyar közül egynek, a tavaly vb-bronzérmes, világranglistás helyezése alapján kiemelt Rédli Andrásnak nem kellett pástra lépnie.

Először a tőrözők vívtak, és első magyarként Kreiss Fanni jutott tovább a csoportjából hibátlan mérleggel, öt győzelemmel, ami egyből főtáblát ért a számára. A hazai szövetség honlapjának tudósítása szerint Mohamed Aida három sikeres asszóval és két vereséggel, Lupkovics Dóra 3/3-mal, Kondricz Kata pedig 2/3-mal került a direktkieséses szakaszba, ahol már öt helyet 15 tusig tartottak a párharcok. Itt Mohamed 15-4-re verte a tajvani Lej Ju Rut, Kondricz 15-13-ra a német Leandra Behrt, Lupkovics viszont 15-7-re kikapott a francia Pauline Ranvier-től. Női tőrben 108 induló volt.

A legnépesebb mezőny a hagyományoknak megfelelően ezúttal is férfi párbajtőrben jött össze 179 vívóval. Berta Dániel 4/1-gyel, Bányai Zsombor 4/2-vel kezdett, míg Peterdi András 2/4-gyel. Ebben a versenyben két újabb asszóval lehetett a 64 közé kerülni. Berta az ausztrál Alexandre Burgunt 15-12-re, a svéd Bartlomiej Mancewiczet 15-9-re győzte le, Bányai a litván Javgenij Stalmakov ellen 15-7-re nyert, a finn Niko Vuorinennél pedig 15-14-gyel bizonyult jobbnak. Peterdi az első párharcában 15-12-re kikapott a kolumbiai John Edison Rodrigueztől.

Bányai Zsombor (balra) a litván Stalmakovot simán verte, majd később egyetlen tussal jutott a 64 közé (Fotó: hunfencing.hu) Bányai Zsombor (balra) a litván Stalmakovot simán verte, majd később egyetlen tussal jutott a 64 közé (Fotó: hunfencing.hu)

Az első két napon férfi kardban és párbajtőrben, valamint női párbajtőrben és tőrben zajlottak le a selejtezők, és valamennyi fegyvernemben a négyből három-három magyar lesz ott a 64-es főtáblán.

Szombaton a férfi tőrözők és a női kardozók következnek, majd három napon át az egyéni főtáblák asszóira kerül sor, az utolsó szakaszban pedig a csapatversenyeket rendezik.

A hunfencing.hu oldal beszámolója szerint megérkeztek az utolsó hiányzó csomagok is Párizsból a vb helyszínére, így most már mindenki ideális körülmények között versenyezhet és készülhet a feladataira.

További tartalmak