Musorujsag
Élő Eredmények

Női kardban három, férfi tőrben egy magyar főtáblás a vívó-vb-n

Női kardban három, férfi tőrben egy magyar főtáblás a vívó-vb-n

MTI
Női kardban három, férfi tőrben pedig egy magyar léphet majd pástra kedden a kínai vívó-világbajnokságon, Vuhsziban.

A selejtezők harmadik napján, szombaton ebben a két szakágban zajlottak a küzdelmek, melyek alól Márton Anna és Pusztai Liza világranglistás helyezése alapján kiemeltként mentesült. Hozzájuk csatlakozott Katona Renáta, míg László Lucának ugyanez nem sikerült. Tőrben Dósa Dániel vívhat kedden is, Mészáros Tamás, Frűhauf Benjámin és Németh András nem került a legjobbak közé.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint Mészáros 4 győzelemmel és 1 vereséggel, Dósa 4/2-vel, Frűhauf és Németh 3/3-mal lépett tovább a csoportjából a 142 fős mezőnyben. A direktkieséses szakaszban – melyben öt helyett már 15 tusig vívtak – Frűhauf 15-9-re verte a belga Hans Joachim Lecocqot, Németh pedig ugyanennyire az ausztrál Lucas Webbert. A következő körben Dósa 15-10-re nyert a kínai Li Csen ellen, ezzel a 64 közé jutott, a többi magyar tőröző viszont kikapott: Mészáros a négyszeres egyéni világbajnok német Peter Joppichtól 15-8-ra, Frűhauf a ciprusi Alex Tofalidestől 15-13-ra, Németh a brit Marcus Mepsteadtől 15-11-re.

Kardban – melyben 101 induló volt – Katona gyorsan csatlakozott két kiemelt társához. A csoportkört 4/2-vel fejezte be, ezzel pedig további asszó nélkül a főtáblára került. László viszont a csoportjában csak egy ellenfelét győzte le, miközben négytől kikapott, ezzel kiesett.

A hunfencing.hu oldal összegzése szerint így a 24 magyar egyéni indulóból 16 folytathatja szereplését a főtáblán. Vasárnap a női párbajtőrözők és férfi kardozók, hétfőn a női tőrözők és a férfi párbajtőrözők, kedden pedig a női kardozók és a férfi tőrözők vívnak majd az érmekért.

Borítókép: Rio de Janeiro, 2016. augusztus 14. Boczkó Gábor (b) és a francia Daniel Jérent a férfi párbajtőrözők csapatversenyének elődöntőjében a riói nyári olimpián a 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 14-én. A magyar csapat vereséget szenvedett, így a harmadik helyért mérkőzhet az ukránokkal. MTI Fotó: Kovács Tamás

További tartalmak