Musorujsag
Élő Eredmények

Alig változtatnak az Eb-csapaton a vívóknál a hazai vb-re

Alig változtatnak az Eb-csapaton a vívóknál a hazai vb-re

mti
A júliusi budapesti világbajnokságra három helyen változik a magyar vívó-válogatott összetétele a múlt szombaton véget ért Európa-bajnoksághoz képest.

A magyar szövetség honlapja szerint a szervezet keddi elnökségi ülésén úgy döntöttek: a világbajnokságon férfi párbajtőrben egyéniben Nagy Dávid foglalja el Andrásfi Tibor helyét, női párbajtőrben Nagy Kinga egyéniben is pástra lép majd, míg női tőrben Mohamed Aida a csapatban szintén szerepet kap.

A beszámoló szerint Csampa Zsolt elnök kiemelte, hogy az Eb után nemcsak az eredményekkel elégedett: álláspontja szerint az a csapatszellem, az a morál, amit a hét folyamán a helyszínen tapasztalt, garancia arra, hogy a jövőben is hasonlóan sikeres világversenyeknek örülhessenek.

„Valamennyi csapatunk a legjobb nyolc közé jutott, és többen kis szerencsével akár még előrébb kerülhettek volna. Nem sok ország mondhatja el ezt magáról” – fogalmazott az elnök.

A magyarok a düsseldorfi kontinensbajnokságon két-két ezüstöt és bronzot nyertek, amelyekből három dobogós helyezést csapatversenyben – férfi és női kard (egyaránt ezüstérem), férfi párbajtőr (bronzérem) – sikerült kiharcolni. Emellett egyéniben a kardozó Márton Anna lett harmadik.

A budapesti világbajnokság július 15-én kezdődik.

A budapesti vb-n (július 15-23.) résztvevő magyar válogatott:
férfi tőr:
Dósa Dániel (Törekvés), Mészáros Tamás (UTE), Mátyás Bálint (Törekvés), Németh András (Honvéd)

női tőr:
Kreiss Fanni (UTE), Kondricz Kata (Honvéd), Lupkovics Dóra (Honvéd), Mohamed Aida (UTE)

férfi párbajtőr:
Koch Máté (Vasas), Siklósi Gergely (Honvéd), Rédli András (Honvéd), Nagy Dávid (Vasas, egyéni), Berta Dániel (Honvéd, csapat)

női párbajtőr:
Budai Dorina (Honvéd), Kun Anna (Tata), Muhari Eszter (Honvéd), Nagy Kinga (Diósgyőr)

férfi kard:
Szilágyi Áron (Vasas), Szatmári András (MTK), Decsi Tamás (Kertváros), Gémesi Csanád (Gödöllő)

női kard:
Márton Anna (MTK), Pusztai Liza (BVSC), Katona Renáta (Vasas), Mikulik Júlia (Honvéd, egyéni), László Luca (UTE, csapat)

További tartalmak