„Egy évünk van ezt feldolgozni, de sose feledjük ezt a vb-t”

Egy tus hiányzott a férfi kardcsapat világbajnoki címéhez, Szatmári András szerint azonban így is felejthetetlen vb-t zárnak.


„Van még egy évünk ezt feldolgozni, és azon dolgozni, hogy jövőre ez fordítva legyen, és ne egy tus legyen közte, hanem több. Majd az olimpián legyőzzük őket” – kezdte villámértékelését az egyéniben is vb-ezüstérmes Szatmári András, aki szerint reális eredmény született a dél-koreaiak elleni csapatdöntőben.

„Nagyon szépen köszönjük a közönségnek a szurkolást. Hihetetlen élmény volt vívni egy ilyen közönség előtt. Ezt nyilván soha nem fogjuk elfelejteni” – fogalmazott Szatmári.

„Nagyon nehéz bármit is mondanom ezután a döntő után – vette át a szót Gémesi Csanád, majd könnyeit visszanyelve folytatta. – Nagyon komoly szurkolást kaptunk a közönségtől, és még mindig ennek a hatása alatt vagyok. Nagyon bízom benne, hogy fogunk még aranyat nyerni.”

A férfi kardozók a magyar válogatott harmadik dobogós helyezését gyűjtötték be a hazai világbajnokságon. Csütörtökön második lett Szatmári, majd pénteken győzött a párbajtőröző Siklósi Gergely.

Hétfőn a női tőr és a férfi párbajtőr csapatverseny helyosztóival, valamint a férfi tőr és a női kard csapat selejtezőivel folytatódik a budapesti világbajnokság, amelyet 15.45-tól élőben közvetít az M4 Sport és az m4sport.hu.