Benczúr: A legfontosabb rangadókat már megnyertük

Komoly sorozatterhelésen van túl az UVSE női vízilabdacsapata, de az eredményekre nem lehet panasz. Szerdán az újpestiek 8–6-os győzelmet arattak a Dunaújváros felett. Ez egyike azoknak a rangadóknak, amelyeknek az edző, Benczúr Márton nagy jelentőséget tulajdonít. Ennek az időszaknak a tapasztalatairól és az előtte álló feladatokról, várakozásokról beszélt a bajnok mestere az M4 Sport Sportreggeli című műsorában.

„A bajnoki pontvadászatban egy idegenbeli rangadón a három pont a legfontosabb, de természetesen tudjuk, hogy rengeteg dologban tudunk még javulni és kell is. Nagyon büszke vagyok a lányokra, mert a szezonnak ebben az időszakában megnyertük a két legfontosabb idegenbeli rangadónkat, csak gratulálni tudok nekik” – kezdte az újpestiek mestere.

A dunaújvárosiak elleni győzelemmel nagyon elégedett volt Benczúr, külön örömnek számított a jó kezdés, hiszen az első negyedet Keszthelyi Ritáék 4–1-re nyerték.

„Szerencsésnek mondhatom magamat, mert ezt a játékosaim már másodszor meg tudták valósítani, hiszen a BVSC ellen is jól kezdtek. Nagyon jól működött a csapatszerkezetből következő taktikánk, hogy nekünk több erős és jól centerező játékosunk van, amit nagyon jól ki tudunk használni támadásban. Ennyivel erősebb a játékoskeretünk, mint a Dunaújvárosé. Az őket dicséri, hogy ezt nagyon sokszor el tudják tüntetni a mérkőzések alatt. Pontosan tudtuk, hogy milyen nehéz mérkőzésre számíthatunk náluk, ezért nagyon örülünk a győzelemnek.”

Tavaly a bajnokságnak ugyanebben a szakaszában az UVSE 7–4-re kikapott a Dunaújvárostól, a szerdai diadal egyértelmű jelzése a fejlődésnek.

„Érdekes, hogy tavaly is úgy volt, hogy szerdán játszottunk, szombaton pedig jött a Magyar Kupa. Én kiegyeztem volna azzal is, ha esetleg úgy alakul, hogy a Magyar Kupát megnyerjük, és esetleg most szerdán nem sikerül, de igazán akkor lennénk boldogok, ha a hétvégén sikerülne megszerezni az első címünket a magyar porondon. Tavaly kevésbé használtuk ki a lehetőségeinket, mint idén, ettől függetlenül úgy érzem, hogy a DUE ellen így is maradt bennünk néhány gól.”

Az újpesti gárda magabiztos teljesítményt nyújt a bajnokságban, hiszen mind a kilenc mérkőzését megnyerte. Benczúrt nem lepte meg csapata teljesítménye.

„Azt gondolom, hogy a csapat tudásában ez a teljesítmény maximálisan benne van. Két nagyon nehéz rangadót nyertünk meg a BVSC és a Dunaújváros otthonában. Nagyon örülök annak, hogy ebben az időszakban ezeket ilyen magabiztosan tudtuk megnyerni.”

A teljes beszélgetést a videóra kattintva tekintheti meg.