Musorujsag
Élő Eredmények

Hengerelt Hollandiában a pólóválogatott

Hengerelt Hollandiában a pólóválogatott

MTI
A magyar férfi vízilabda-válogatott magabiztos, 13–6-os győzelmet aratott a hollandok vendégeként a világliga második fordulójában. Märcz Tamás együttese a nyitófordulóban szabadnapos volt, így ez volt az első mérkőzése a sorozat mostani idényében.

A Märcz Tamás vezette együttesnek a hazai környezetben elveszített nyári világbajnoki döntő óta ez volt az első tétmérkőzése, s mivel a hollandok nem tartoznak az élvonalba, így egy magabiztos győzelemben, szép bemutatkozásban bízhatott a magyar válogatott. A két csapatnak 2012 óta ez volt az első egymás elleni összecsapása, akkor az eindhoveni Európa-bajnokságon sima, 19–6-os magyar győzelem született.

A házigazdák a nagyszünetig jól tartották magukat, ezt követően azonban a világbajnokság legértékesebb játékosának megválasztott Vámos Márton vezérletével villámgyorsan elléptek a magyarok és eldöntötték az összecsapást. A csoport következő fordulójában a magyarok a spanyolokat látják vendégül.

Férfi világliga, C csoport, 2. forduló:
Hollandia-Magyarország 6–13 (2–2, 2–3, 1–5, 1–3)
a magyar csapat gólszerzői: Vámos, Erdélyi 3-3, Manhercz, Angyal, Mezei, Zalánki, Bedő, Jansik D., Kovács G. 1-1

A csoport további programja:
3. forduló: 2018. január 16. Magyarország–Spanyolország
4. forduló: 2018. február 13. Magyarország szabadnapos
5. forduló: 2018. március 20. Magyarország–Hollandia
6. forduló: 2018. április 10. Spanyolország–Magyarország

A férfiaknál a Szuperdöntőben Európát négy csapat képviseli, a csoportelsők és az esetleges rendező, vagy a csoportelsők és a legjobb csoportmásodik.

További tartalmak