Musorujsag
Élő Eredmények

Három negyeden át nem kapott gólt a férfi pólóválogatott

M4 Sport/m4sport.hu
A magyar férfi vízilabda-válogatott több mint három negyeden keresztül nem kapott gólt, így fölényesen, 13-1-re nyert Debrecenben Hollandia ellen a világliga európai selejtezőjének C csoportjában.

Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese ezzel százszázalékos maradt, és április 10-én a spanyolok vendégeként biztosíthatja be továbbjutását a szuperdöntőbe.

Férfi világliga, európai selejtező, C csoport:
Magyarország-Hollandia 13-1 (2-0, 2-0, 5-0, 4-1)
a magyar csapat gólszerzői: Erdélyi 3, Zalánki, Bátori, Vadovics 2-2 Mezei, Sedlmayer, Manhercz, Bedő 1-1

A két csapat tavaly decemberi összecsapásán 13-6-ra nyertek a magyarok. A Debreceni Sportuszodában rendezett keddi mérkőzésen elsősorban védekezésben kezdett rendkívül magabiztosan a világbajnoki ezüstérmes magyar csapat, Nagy Viktor olyan mértékű segítséget kapott a blokkoló társaktól, hogy igazából csak kötelező feladatokat oldott meg a kapuban. Támadásban már nem működött ennyire gördülékenyen a gépezet, de Erdélyi Balázs ötméteresével és Zalánki Gergő bombájával így is két gól volt az előny a nyitónegyedben.

A második felvonást Mezei Tamás centergólja vezette fel, majd sokáig nem történt semmi említésre méltó, mígnem a negyed vége előtt Märcz Tamás időt kért, a „felrajzolt figurát” pedig Bátori Bence fejezte be pontosan.

A nagyszünet után a válogatott újonca, Sedlmayer Tamás bombagóllal hálálta meg a szövetségi kapitány bizalmát, majd egy másik fiatal, Vadovics Viktor volt eredményes. Utóbbinak olyannyira megjött a lövő kedve, hogy néhány pillanattal később kipókhálózta a jobb felső sarkot. Erdélyi egy szemfüles góllal növelte a különbséget, majd Manhercz Krisztián is feliratkozott az eredményjelzőre egy ötméteres után.

A mérkőzés 25. percének végén megszületett az első holland gól, ekkor már Vogel Soma védett. A magyarok a hajrában sem álltak le a góllövéssel, így a vége 13-1 lett.

Märcz Tamás a mérkőzés után az M4 Sportnak azt mondta, hogy nincs ekkora különbség a két válogatott között.

„A hollandok fáradtak voltak, nem tudtak eléggé felpörögni” – állapította meg a kapitány, majd hozzátette, hogy ezzel szemben a magyar játékosok egyre jobb fizikai állapotban vannak, ahogy a vége felé közeledik a hazai bajnokság. „Jól végrehajtották a feladatokat” – mondta saját játékosairól Märcz.

A csoport állása: 1. Magyarország 9 pont/3 mérkőzés, 2. Spanyolország 6/3, 3. Hollandia 0/4  

A férfi világliga szuperdöntőjében Európát négy csapat képviseli: a csoportelsők és az esetleges rendező, vagy a csoportelsők és a legjobb csoportmásodik.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="983934"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Magyarország–Hollandia 13–1
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2018/03/DEBRE20180320008-1024x683.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak