Musorujsag
Élő Eredmények

Märcz csak győzelemben gondolkodik a hollandok ellen

Märcz csak győzelemben gondolkodik a hollandok ellen

m4sport.hu/M4 Sport
Kedden este 18:30-kor a hollandok ellen játszik Világliga-mérkőzést a magyar férfi vízilabda-válogatott Debrecenben, amelyet az M4 Sport élőben közvetít. A játékosok és a szövetségi kapitány is bizakodó az összecsapás előtt.

Az Európa Kupa selejtezőjéhez képest voltak változások a keretben.

„20-22 fő az, aki jelen pillanatban számításba jöhet a keretben, vannak közöttük a hosszú távú tervekben lévő játékosok, illetve olyanok, akik a közeljövőt képviselik. A világliga és az Európa Kupa is egy jó alkalom, hogy mindenkit kipróbálhassak, akit szeretnék”– mondta a szövetégi kapitány, Märcz Tamás.

Vámos Márton pihenőt kapott, nem ugrik medencébe a hollandok ellen, így Vadovics Viktor kaphat lehetőséget a bizonyításra.

„Megpróbálom a védekezésben összehozni azt, amit tudok, támadásban ha adódik helyzet, megpróbálom százszázalékosan kihasználni. Nyilván izgulok, nem is tudom, hogy lesz-e olyan pillanat, amikor nem lesz izgalom bennem, de még az út elején járok” – nyilatkozta a fiatal játékos.

Nagy Ádám nemrég szívműtéten esett át, ezért a több poszton bevethető vízilabdázó nagyon boldog, hogy a nehézségek ellenére megkapta a lehetőséget és a válogatottban mutathatja meg tudását.

„Most volt egy szívműtétem, elég hosszú volt a felépülés, de nagyon örülök, hogy itt lehetek. Nekem a főbb feladatom a védekezés, azt kell százszázalékosan hozni, illetve ha tudok egy-két jó passzt adni, illetve gólt lőni, akkor én már nagyon elégedett leszek” – mosolygott a fiatal tehetség.

Sedlmayer Tamás a Ferencvárosban nyújtott teljesítményével hívta fel magár a Märcz Tamás figyelmét, aki neki is megadta a lehetőséget, hogy a válogatott sapkájában küzdjön a medencében.

„Azért ez más, mint egy bajnoki rangadó, vagy akármilyen másik meccs, ez a magyar válogatott. Nem mondom, hogy ismerem az érzést, de amint vízbe ugrom – remélem, hogy vízbe ugrom – ezt az izgatottságot le tudom vetkőzni. Elsősorban védekezésben szeretnék minél jobb teljesítményt nyújtani, a gyorsaságomból adódóan minél több lefordulás gólt lőni” – szóltak a magabiztosságról árulkodó szavak a Fradi játékosától.

A játékosok és a mester is csak a győzelmet tudják elképzelni ezen a mérkőzésen.

„Ütköztünk nehézségekbe és nem volt olyan könnyű korábban legyűrni a hollandokat, akikről azért elmondható, hogy elég nagy testűek és egészen jó bajnokságokban edződnek külföldön, ennek ellenére, és annak ellenére is, hogy most még fiatalabb a csapatom, mint korábban azt mondom, hogy a győzelem az elvárásom, lehetőleg több góllal. Fontos, hogy legyen egy összképe a játékunknak. Ez a legfontosabb” – ecsetelte elvárásait Märcz Tamás.

A teljes anyagot a videóra kattintva tekintheti meg.

További tartalmak