A LEN Kupa-győzelem után a bajnoki aranyra is ráhajt a Dunaújváros

Nem volt sok dolga a LEN Kupa-döntőben a dunaújvárosi női vízilabdacsapat vezetőedzőjének, Mihók Attilának, aki játékosával, Ziegler Dianával mesélt a történelmi kupasikerről az M1 stúdiójában.

A fennállásának legnagyobb sikerét elérő gárda trénere hétfőn az M1 aktuális csatornán elárulta, hazaérkezve az első útjuk az uszodába vezetett, hogy megmutassák a trófeát az utánpótlás-játékosoknak, akik boldogan fotózkodtak a kupával.

Mihók Attila az M1 Ma Reggel című műsorában hozzátette, a finálét követően együtt érzett a döntőben legyőzött Olympiakos játékosaival és stábjával, hiszen ő maga is sokszor átélte, hogy az ellenfél ünnepelt egy-egy kupadöntő után.

A dunaújvárosiak pénteken könnyednek tűnő sikert arattak a négyes döntőt házigazdája, a spanyol Mataro elleni elődöntőben, ám Ziegler Diána szerint közel sem volt annyira sima a meccs, ahogy a 11–7-es végeredmény mutatja.

Dunaújváros-Maarsk Graphics, női vízilabda (Fotó: facebook.com/DFVE.EU) (Fotó: facebook.com/DFVE.EU)A 23 éves játékos bevallotta, nagyon izgultak a finálét megelőzően, annak ellenére, hogy idén egyszer már legyőzték az Olympiakos gárdáját, igaz csupán felkészülési mérkőzésen, de így is tudtak erőt meríteni abból a meccsből. „Nyilván az ő fejükben is ott motoszkált, ahogy a miénkben is.”

Az indulás előtti éjszakán Vályi Vandához mentőt kellett hívni tüszős mandulagyulladása miatt, de Mihók szerint a csapat nélküle is helytállt, neki pedig edzői szempontból könnyű dolga volt a görögök elleni meccsen, hiszen gyakorlatilag végig vezettek a találkozón.

„Nem volt nehéz meccselni ezt a mérkőzést, mert amikor rám szükség lett volna, előtte mindig vagy kivédekeztünk egy hátrányt vagy lőttünk egy gólt átlövésből, amihez nem kell az edző.”

A dunaújvárosiaknak még közel sem ért véget az idény: jövő hét végén kezdődik az UVSE elleni bajnoki döntő, amelyen újabb bravúrra készülnek Mihók Attila tanítványai. „El lehet csípni őket. Győztük már le őket is ebben a szezonban. Mindenki úgy érzi, hogy meglehet a döntő” – így a vezetőedző.